ojd¨..

Bloggen har legat lite nere.. Den mesta tiden går åt skolan och stallet just nu!
Återkommer snart! :)


härliga löööördag!

Idag så lyxade jag o Fredrik till det! Vi var borta på hotellet som ligger typ vid oss och åt god hotellfrukost.. Det är verkligen inte varje dag man gör det, så nu är man härligt mätt!


Sen åkte vi och köpte en hålslagare till mig och register till mina pärmar som jag köpte igår.. Jag har tänkt att jag ska få lite ordning på mina skolgrejjer.. Sortera och sätta in i pärmar.. Kan ju vara kul att ha det ordentligt gjort om man vill spara grejjerna sen ;)

I eftermiddag ska jag till Jovi.. Vi ska nog rida ut en sväng idag och sen åker jag hem till mamma och pappa och stannar där ikväll och inatt ;) Fredrik ska nämligen ha lite vänner över så jag håller mig lite undan.. JAg har dessutom jour i stallet med mamma imorgon från kl.7 så då tyckte jag att det var lite lämpligt att jag befinner mig där! SKA TA MED MIG KAMERAN TILL STALLET IDAG!!! MÅSTE KOMMA IHÅÅÅÅG ;) haha!


Uppdaterar nog lite ikväll hos mamma och pappa!

En måste dag.. ;P

Idag är det en måste-dag har jag bestämt! Jag måste städa! Jag måste plugga iaf liiiite! Jag måste tvätta en maskin tvätt! Finns säkert mer saker jag måste... ;) Ja.. Jag måste ner med bråte till förrådet...!
Sen måste jag såklart ut en liiiiten runda.. Får se vart, kanske åker till stallet.. Får se^^ Mamma rider ju lektion för Anita idag, så det blir dock ingen ridning.. Imorgon har jag tänkt rida UT igen :D Hoppas på bra väder!!

Uppdaterar lite senare idag igen!

Uteritt!

Idag blev det faktiskt årets första (!) uteritt!! Det har varit förbaskat dåligt underlag och jag har inte orkat brodda, men nu så! Bon Jovi har ju broddar i framfossingarna, så nu är det bara att brodda bak och det gick på mindre än 5 minuter! ;) Så jag klädde på honom full mundering med benskydd, broddar och boots :D

Snacka om att han blev lycklig när jag gick ut på stallplanen och satt upp.. Hela han sken upp :D Mamma gick jämte hela tiden då jag misstänkte att han skulle vara SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR pigg, men konstigt nog lunkade han mest på och njöt av det fantastiska vädret! :) <3 Söte! Supermysigt var det verkligen!
Ska definitivt ge mig ut oftare, för har man bara broddar så kommer man fram överallt! Alltså, ingen ursäkt! + att Bon Jovi både vill och behöver komma ut i skogen oftare. Han behöver dessutom miljötränas så uteritt är ju perfekt! :)





Hahah...

Haha.. asså jag måste bara dela med mig om världens roligaste sak..

Det är nämligen ett matställe i stan.. Typ snabbmat fast alltså inte hamburgare eller pizza.. Men typ baguetter och sånt ni vet.. Jag besöker detta ställe typ MAX 1 gång i månaden.. Oftast inte ens så ofta.. Men det är smidigt om man inte orkar fixa lunch nån dan när man varit i skolan typ..
Iallafall..TROTS mina icke-jätte-frekventa besök så är jag typ kändis där.. ALLTID när jag kommer in jobbar samma snubbe och så fort jag kommer in genom dörren så skriker han bak till sin medhjälpare vad jag ska ha för mat... (Jag tar alltid samma, haha) Haha.. Alltså.. Sen ler han lite sådär sliskigt och tittar lite väl mycket på mig.. Helt ärligt.. Varför känner han igen mig?! Jag vill dessutom påstå att jag inte är mig jättelik från dag  till dig.. Brukar ha håret ganska olika och sminka mig på olika sätt och ha ganska variernade klädstil... Men ändå..? Haha, i början var det lite smått kul och jag skrattade lite åt honom,.. Nu är jag mer rädd för honom :P Idag var jag dock där.. Har inte varit där sen kanske i november.. Men nog förbannat känner han igen mig =/ ;P Ska nog sluta beöka ställen och gå in till grannen istället.. ;P

Jaja.. Vet dock inte om man ska ta det som något positivt eller negativt.. Det är inte så att man vill bli igenkänd på ett matställe.. Det är dock för väl att det inte är typ macdonalds eller nån sliskig pizzeria.. Då hade dom väl trott att jag är världens onyttigaste människa.. ;)



Maaaat

Jag måste erkänna att jag är lite av en matnörd.. Älskar att planera, köpa och laga mat;) Det trodde ni inte va?

Idag gjorde jag Bulgursallad med ljummna räkor stekta i chili och piri piri! Blandade ihop lite olika grönsaker. Avokado, majs, morötter, soltorkade tomater och lite annat ;)
Fredrik fick Oliver och ägg på sin mat, men jag gillar inget av dem så jag hoppade över det :P Här kommer en flashig bild ;P



Maaaaat <3<3<3

Typiskt..

Har så klart glömt kameran .. att ta med den till stallet alltså.. Fast i söndags morse var jag ungefär som en zombie när jag skulle ut till stallet.. Hade knappt sovit någonting och sen skulle man upp klockan 6.. Inte riktigt OK.. Men men, det gick iaf bra att ha jouren.. Insåg just att jag har jour i stallet denna söndagen med.. Men det blir nog bra med det.. Brukar ju vara rätt lugnt :)


Igår började en ny termin och en ny kurs i skolan. Vetenskapsteori och statistik ska vi läsa nu i några veckor för att sedan börja jobba med C-uppsatsen.. Känns både bra och dåligt.. Men det löser sig alltid.. Hoppas att om man är riktigt effektiv i sitt arbete så kan man vara ledig rätt mycket :)

För övrigt ser jag verkligen fram emot lite tävlingar med Jovi nu i vår.. Tror att jag ska lösa lokal licens i år med.. Ser även fram emot lite klubbtävlingar.. Första är hopptävling den 6 Februari, och då tänker jag och Jovi vara med! Tänker hoppa 70 cm! Vi har bara varit medpå en hopptävling tidigare och då hoppade vi 60, med jättebra resultat! Känns 70 bra så efteranmäler vi nog oss till 80 med ;) Ska tvinga med fredrik ut denna dagen också och filma, så kanske jag lyckas räkna ut hur man lägger upp den här på bloggen!


Plugg i mängder... =/

Hejhopp!

Ikväll är det en luuugn lördag.. Jag har nämligen jouren i stallet imorgon, så gäller att vara piggelin imorgon klockan 6 typ ;) Dessutom har en av ridskolehästarna haft kolik nu i helgen, så blir att ta hand om honom extra också såklart! Hoppas han mår bättre imorgon iaf!

Red Jovi lite i eftermiddags.. Hade tänkt att jag skulle sitta upp och jogga igenom honom lite bara och hoppades innerligt att samma känsla som vi hade igår skulle infinna sig, och guess what, DEN GJORDE DET! Han kändes jättemjuk och avspänd genom hela kroppen! ME LIKE! <3

Känns riktigt bra att både han och jag har kommit tillbaka i rätta banor igen ;D SötJovi<3



Ska ta med mig kameran till stallet imorgon tror jag! Måste KOMMA IHÅG DET ;) Är kass på det.. dessutom känns det ju lite sådär att ha en kamera i stallet som är värd ett 5siffrigt belopp. ;P

Hittat rätt igen..

Idag är jag på riktigt bra humör! Red lektion idag för Anita, och kom fram till att det var vääääldigt länge sen sist.. (eftersom de bytt instruktör på min onsdagsgrupp).
Idag lyckades vi stundtals hitta tillbaka till den där känslan som jag visste fanns! Behövde bara lite hjälp av Anita att hitta tillbaka till den ;) Har ju inte gått speciellt bra i ridningen de senaste kanske.. 2 månaderna, och tror att det kanske lite hänger ihop med att jag inte tränat regelbundet för henne!
Kändes stundtals riktigt bra idag och jag känner att vi är back on track igen snart! Känns så otroligt skönt! Började tvivla på mig själv ganska duktigt ett tag där... =/

Imorgon tänkte jag att Jovi skulle ta det lite lugnare efter den tuffa träningen idag (Han var alldeles svettig stackaren :P) Kanske rider ut en liten sväng.. Om det inte är jättehalt.. Eller så kanske jag tömkör lite eller rider lite barbacka inomhus... Får se ;)




Fin fina Jovi

Update..

Den sista tentan för termin 4 är gjord!! Nu tar jag alltså helg och på måndag börjar termin 5!! Ser inte direkt fram emot denna termin då vi ska skriva uppsats, men man får se det positivt! Jag tror att jag och min skrivkompis kommer att ha riktigt roligt ;)

Känns knäppt att om bara 1 år är jag färdig sjuksköterska! Det känns lite pirrigt, men mest KUL såklart! Ska bli otroligt skönt att få börja jobba och tjäna sina egna pengar och utvecklas!!



Lite hästprat också.. ;)

Bon Jovi mår bra, men vi är lite i en svacka för tillfället.. Jag har inte ridit ordentligt på några månader känns det som.. hela jag har gått lite på halvfart och inte orkat rida fullt ut.. När jag red nu senast tyckte jag att han blivit lite stum i munnen och lite allmänt dryg.. hoppas detta försvinner.. snart tack!.. (Han träffade tandläkaren i somras så det känns inte som att nått är konstigt där om nån nu skulle få för sig att påpeka detta)

En annan grej som blir nytt för denna terminen och detta året är att jag har sagt upp min ridlektion.. som jag har haft en gång i veckan tidigare.. Känner att jag inte får ut någonting längre av att rida i grupp.. Lägger hellre dessa pengar på att ta en privatlektion då och då för en tränare som verkligen känner mig och min häst! Det ger mig mycket mer! Hoppas inte att jag ångrar mig, men det tror jag inte!
Denna helgen kommer jag dessutom att spendera i stallet! Helt i min smak med andra ord ;) haha. Jag har ju varit sjuk ett tag nu och har lite att ta igen :)



Imorgon ska jag städa ut julen för gott.. har inte hunnit byta gardiner och så ännu, då vi dels har varit sjuka här hemma, sen har jag haft lite tentaplugg att stå i! Men imorgon så! :)

Eftersom jag är dålig på att lägga upp bilder på mig själv så bjussar jag idag! Fredrik kom med kameran i högsta hugg och fångade mig.. Lagom sliten efter en lång tentadag :P Håll till godo ;)






Perfect Sit

För någon vecka sen klickade jag hem en grej som jag tänkte kunde vara intressant att prova..

Nämligen en "perfect sit" ! Denna sätter man bakom sin rygg och runt armarna för att kunna uppnå en bättre sits.. Jag har på senare tid haft stora problem med min sits,.. Eller med min kropp snarare.. Hela jag är väldigt sne och på senaste har jag haft ganska ont när jag rider och blir därför lätt framåtlutat och har svårt att sitta ner..



Än så länge har jag bara provat den 2 gånger.. den känns fortfarande konstigt att rida med vill jag lova.. Jag tycker att det är svårt att kunna ge en ordentligt eftergift och upplever att man blir lite stum i handen.. Dock får man ett bra läge på handen och man sträcker verkligen upp sig...

Ska ge den några chanser till :)

Nån annan som har provat denna?

TILLBAKA!

Nu är jag tillbaka från mitt lilla sjukuppehåll...

Har dessutom lyckats hitta källan till min lilla magsjuka!
Kommer ni ihåg att jag gick med en sjuksköterska i tisdags? Idag fick jag reda på att denna sjuksköterska + ytterligare en sjuksköterska och 7 i personalen på ett av de boenden vi besökte har insjuknat i samma skit!! Jobbigt att behöva utsättas för detta på sitt jobb ;) Nåja.. nu är jag iaf frisk!

Vi trodde även att Fredrik hade klarat sig här hemma, men i morse klockan tre vaknar jag av spyljud.. hah.. Stackars Fredrik låg på toa och spydde.. så han slapp inte undan minsann... ;(


Nog talat om det.. Denna veckan är ganska slapp egentligen för övrigt.. Hade ett seminarium i skolan idag och sen har jag en tenta på torsdag.. Annars är jag ledig.. Så det är ju skönt att kunna sitta hemma och plugga.. speciellt nu när jag har en sjukling att ta hand om<3
En annan sak jag tog hand om var diskberget här hemma sedan typ 3 dagar... Det var INTE kul... ;(




Bjuder på en gammal bild i brist på nya..


Nu ska iallafall uppdateringen börja bli som vanligt igen :)

Magsjuka..

Tänkte bara meddela att jag har magsjuka/vinterkräksjuka.. Därav den dåliga uppdateringen..


Har så jävla ont i kroppen efter allt kräkande..Fyfan.. Har aldrig mått såhär dåligt tror jag..

Positivt är dock att jag har gått ner 3 kg på 2 dagar.. hehe....

Återkommer när jag mår bättre :/

Tatueringssugen..

Jag är minst sagt sugen att tatuera mig igen..Fredrik ska tatuera sig på torsdag! Är lite avis..

Har funderat mycket på vad jag vill göra.. Har kommit på det ultimata nu:
Jag älskar 50'tal alá pinup. Och mitt yrkesval är ju som bekant sjuksköterska! Vill förändra motivet något, men i princip så vill jag ha detta motivet på snygga Bettie Page..
Frågan är dock placering.. Ryggen elller överarmen? Vad säger ni? Bör ju inte ha den för synlig med tanke på mitt jobb ;)


Sommarjobb..

Har funderat ett bra tag på vad jag vill göra i sommar... Alltså vad jag vill jobba med.
Har absolut kännt att jag vill göra något nytt, något som innehåller mer utmaningar och där man får möjlighet att utvecklas inom sjuksköterskerollen!

Hade ju praktik på rättspsykiatriska regionkliniken och blev erbjuden sommarjobb som sjuksköterska där.. Kände att det skulle vara kul, men dock är det enligt mig ett på tok för stort ansvar när man inte är helt färdig sjuksköterska.. + att man i stort sätt alltid är själv sjuksköterska och tvingas fatta mycket beslut på egen hand. Så jag tackade till slut nej...


Idag var jag och gick bredvid en sjuksköterska i kommunen. Inom omsorgen. Ville se om det kunde vara något för mig helt enkelt då vi inte får någon möjlighet till praktik inom detta genom skolan.. Så jag ringde och frågade om man fick komma dit en dag och gå bredvid ;)
Sagt och gjort. det var superkul! Dessutom är patientgruppen jääääättebreeeed! Både gravt utvecklingsstörda med stor vårdtyngd, men även de med lättare utvecklingsstörning/autism som bor själva men behöver stöd i vardagen. Det kan alltså handla om massa olika arbetsuppgifter för mig som syrra..

Jag tror att detta kommer bli riktigt kul! Det ironiska är arbetstiderna.. haha. ni som minns mitt tidigare inlägg om detta.. Sjuksköterskorna här jobbar typ 90 %, alltså cirkus 7.30 till 14.30 mån-fre. :) DETTA tycker jag däremot är JÄTTEBRA.. haha. Att sluta vid denna tiden är ju verkligen helt OK, dessutom .. på sommaren är det ju ljusare på eftermiddagarna/kvällarna + att man då gärna är ledig på helgerna :D. Sen är ju detta bara under en begränsad tid i sommar med :)


Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit

Jaha.. då var det redan Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit :)


Är sjukt dålig på att ta med mig kameran till stallet.. måste verkligen blir bättre på det.. Jag menar när jag har värsta värstingkameran med värstingobjektivet (:P) så är det synd att inte använda den...!



När Jovi är ute i hagen såhär års har han täcke. För tillfället när det är så kallt har han ett Vintertäcke. Ett grönrutigt Rhinotäcke som är kanonbra! Har också ett supervaarmt täcke med hals, men eftersom Bon Jovi inte är helklippt så tycker jag inte att det är nödvändigt..

Bild från förra vintern. Jovis finfina grönrutiga Rhinotäcke. Tycker han passar så bra i det!


Hoppas snart att kunna lägga på honom ett tunnare regntäcke!


Vid träning har Bon Jovi Benskydd eller benlindor. Benskydd vid hoppning/markarbete och lindor vid dressyr! Jag är lite nördig så jag älskar att matcha lindor med schabrak!

Sedan har vi sadel. Hoppsadeln används främst vid hoppning (!), men jawg använder den även ibland vid markarbete och uteritt.. Älskar verkligen min hoppsadel! Den är av märket kieffer. Har ofstast även martingal när jag hoppar!


Hoppoutfit! ;) (Bild från i somras)

Dressyrsadel har jag också en, av märket Globus. Denna sadeln är också bra! Dock har jag haft problem med mitt väldigt snea bäcken senaste tiden och haft riktigt ont, vilket gör att det är svårt att sitta ner ordentligt, och därmed svårt att rida i dressyrsadeln.. (men det är en annan historia)

Träns. Har ett brunt och svart träns från GLOBUS. Tycker det är skitsnyggt! Har även ett swarkovskipannband till detta ;) På tränset sitter ett vanligt 3-delat tränsbett.


Det var väl ungefär vad han kan tänkas ha på sig en vanlig dag :)






Dag 7 - Min favoritgrej i stallet

Dag 7 - Min favoritgrej i stallet


Vettitusan om jag har EN favoritgrej i stallet..

Rent spontant så tänker jag på mitt/jovis GLANSSPRAY. Är totalt beroende av det. Använder det som sagt i stort sätt varje dag och det är ovärdeligt ;) haha Håller dessutom svansen fri från en massa spån!


Denna från HORSEWISE är överlääääägsen! Tro mig jag är nästan glansspray-expert ;)


(Sorry för lite allmänt dålig uppdatering idag.. befinner mig inte på topp just för tillfället.. )

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag!

Idag är vi inne på dag 6! Här kommer hela listan igen för er som glömt alla teman ;)

Dag 1 -
Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt hästintresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!




Alltså! Dag 6 - Det här äter min häst varje dag!

Bon jovis foderstat ser ut som följer!


  • Vid morgonfodringen kl. 07.00 får han 3 Kg hösilage. Han får även 0,5kg kraft(pellets) och 0,5 kg krossad korn.

  • Vid lunchfodringen kl. 12.00 (som ges ute i hagen) får han 2 kg hösilage

  • På eftermiddagen när han tas in (runt 16-17 nu på vintern) så får han 1 kg hösilage+morötter

  • Vid kvällsfodringen kl. 20.00 får han 4 kg hösilage. Han får även 0,5kg kraft(pellets) och 0,5 kg krossad korn. Här på kvällen får han även betfor. Vet inte hur mycket egentligen, men färdigblött är det nog kanske 0,5L. :)

Utöver detta har han tillgång till saltsten (himalaya) i boxen samt vatten såklart ;) Han får även morötter/äpplen/godis efter träningar :)



Jag tycker denna foderstat fungerar bra på Bon Jovi. Har även tgit hjälp av kunnigt folk för att utforma den ;)

Vårt 2010

Tänkte ta en snabbrepris av mitt och Jovis 2010..

Januari: Hände nog inget särskilt i Januari.. Vi red lite sådär på halvfart tror jag.. mycket ute!


Februari
: Har inga bilder alls från denna månaden..Bloggade inte under hela månaden heller.. haha,, undrar vad vi hittade på då?!

Mars: Vår första dressyrtävling överhuvudtaget. Klubbtävling bara men ändå.. Gick över förväntan ändå.. Tror vi fick 56%.. Så helt OK trots en del missar såsom fel galopp i fattningen ;)


April:
Bon Jovi och jag började hoppa lite mer på "allvar". Innan har det nog mest varit på skoj, men nu är vi mer seriösa och har satt upp realistiska mål.


Maj: Jag ramlade av Bon Jovi för första gången (och enda än så länge;P)

Juni: Jag jobbade väldigt mycket hela Juni kom jag ihåg... Bon Jovi hade nån vecka ledig och annars hände inget särskilt faktiskt ;) Eller jo, jag tror att Bon Jovis förra ägare var och hälsade på :)

Juli:
Jag och Jovi red på fälten endast i träns. Detta var egentligen något jag inte trodde att jag någonsin skulle kunna göra med Jovi då han är väldigt hispig till och från. Men han var cool-lugn och det var världens bästa känsla!!


Augusti:
Hoppningen fortsatte. Red en del privatlektioner i hoppning och Fredrik var med och fotade en dag ;)



September:
Dressyrtävling nummer 2 för Bon Jovis del. Även denna gick helt OK. I slutet på September var vi även med i vår första lokala dressyrtävling, och trots att han skyggade ganska mycket för dörren så var han duktig, trots ganska mycket folk i rörelse.


Oktober:
Första snön kom redan i oktober.. galet. Bon Jovi älskade snön!!


November:
Ännu mer snö!!


December:
Jag red på fälten med Jovi och ett gäng andra hästar.. Han var crazy, haha. Tyckte att det var SUPERSKOJ att busa runt i snön! Det tyckte även jag ;)

Det här finns i min ryktlåda

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda


Det ultimata hade ju varit om jag tagit ett kort ;) Men eftersom jag inte ska till stallet idag så får jag skriva istället :)

Har på tok för mycket grejjer i min ryktlåda.. Eller rykthink snarare^^. Det som är lite roligt är att denna hinken har jag haft i typ 10 år känns det som ;) haha, nejmen det är över 5 år iallafall.. För varken Jovis namn eller Poker min förra häst står med på det.. Det står massa namn på ridskolehästar som varit mina favoriter, lite kul :) Dessutom är den illgrön :P

Haha, nåja.. Det som finns i är följande:

*En hård rotborsta
*En mellan hård/mjuk rotborste
*En mjuk rotborste
*Två st vanliga ryktborstar
*En supermjuk ryktborste i gethår
*En styck ryktskrapa
*En supermjuk ansiktsborste
*Massageborste i gummi
*Manborste i hårdplast.. mycket smidig!!
*Hovkrats x2
*Hovborste
*Mankam
*Trimkniv till manen
*Trimsax till svansen

Med hinken följer alltid en flaska glansspray.. Använder detta dagligen så hämtar jag hinken, så hämtar jag även glanssprayet! :)

RSS 2.0