Jag avlider...

Har sååååååååååååååååå jäkla mycket att göra..

Bon Jovi har blivit skadad... Sjukt drygt.. ;(
Och jag jobbar varje dag.. hela dagarna.. och kvällarna spenderas alltså i stallet.. sen är jag hemma runt 8-9 på kvällarna och då typ äter jag lite (om jag inte somnar innan)



Godnatt!

Projekt lastträning!

Eftersom att jag har köpt mig en transport nu i våras så är det dags att ta tag i det här med lastträningen!

Bon Jovi är egentligen inte "svårlastad" men eftersom han åker så sällan så är han lite skeptiskt ibland..

Igår var Fredrik med mig ute och vi kopplade på släpet och provade.. Jovi var först lite skeptiskt, men absolut inte dum.. han stod stilla och tittade.. inte rädd, bara lite envis.. men efter ca 10 min gick han på..
Sedan backade vi ut och provade att lasta en gång till.. Det tog också ca 10 minuter innan han gick på.. berömde såklart med mycket godis! Sedan fick det räcka för den dagen!

Ikväll var jag o mamma ute o tränade lite! Och tro det eller ej, men det tog max 2 minuter sen gick han på.. stod där inne ett tag och backades ut igen..
Sedan provade vi en gång till och då gick han rakt på! Satte för bommen också och så fick han stå där inne lite innan vi lastade ut igen! Han var så duktig så vi avslutade där.

Nästa gång ska vi även stänga luckan! :) Hoppas det går lika bra! :) Vi tar det i lite "små-etapper" så han vänjer sig! :)


Dock, har han gått o blivit lite halt ;( Jättetråkigt.. vet inte varför ;( Han är liite gallig men inte varm eller svullen annars.. inga sår.. Så han få vila lite och så kör vi lite alternativ träning såsom lasträning och promenader nu några veckor! Hoppas han pinnar på sig!!


En sådanhär transport har vi, fast blå istället för grön! (Bild lånad från google)
Är än så länge jättenöjd med den! Ljus, rymlig och bra ventilation!

sommarjobbssysslor!

Får göra och lära mig så mycket kul o spännande på mitt sommarjobb som sjuksköterska! Den senaste veckan har jag fått göra följande: (utöver de saker jag skrivit om tidigare)

- Åkt självständigt till många patienter och gjort diverse grejjer. Injektioner, insulingivning, bltr.kontroller, dosettdelningar, venprover och massa mer grejjer.!
-Bytt knapp (infart till magsäcken) och blivit delegerad att utföra kuffkontroller! Mycket spännande!


Dessutom har det  blivit myket psykiatri i jobbet! Har flera olika ställen som jag åker ut och delar medicin på. Jättekul och jag träffar verkligen SJUKT mycket nya människor vilket är JÄTTEKUL! Många saker är verkligen en utmaning som man först kan vara lite osäker på om man verkligen fixar, men när man väl gör det och det går bra så växer man verkligen i sin roll, både min privata roll och min yrkesroll! :) Kul!





tjoho!

Ny stallplats på G ;)

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

iiiiiiiiiiiih!
Godkänd på båda tentorna jag hade i skolan innan sommaruppehållet! SÅ JÄVLA BRA!!

Allt felfritt i hela 5 terminer utan en enda komplettering! Tjoooohoooooooooooooooooooooooooooo



sommarjobbet!

Tänkte uppdatera lite om sommarjobbet!
Har verkligen jätteroligt, men herrejesus vilket tempo det är och man har ALLTID att göra! Ibland blir det övertid och ibland hinner man inte med nån lunch, men det gör ingenting, för jag trivs SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR bra! :)
Jag har bl.a. fått:

- Dela dosetter
- Lägga om sår
- Blodtryckskontroller
- Ge injektioner, både sc och im.
- Ta venprover
- Urinprover
- Ge läkemedel

Har många besök som jag t.ex. gör varje vecka så det är många jag träffar regelbundet!

Träffar massor med folk och lär mig MASSOR!
Dessutom springer jag diverse ärrenden på olika boende och hos personer med någon typ av funktionsnedsättning, framförallt psykiska problem! Det är mycket psykiatri i mitt sommarjobb vilket jag gillar! Mycket ringa och fixa, beställa saker och dona med allt möjligt faktiskt! Kul tycker jag! Jag är sjukt imponerad av dessa sjuksköterskor som jobbar här, de har verkligen koll på allt och sjukt många bollar i luften! :)



Nymålad!

Igår målade vi alltså dörrarna! Och idag har vi varit ute en sväng och tagit bort tejp och hängt upp dörrarna!
Visst blev de bra!? De var furu tidigare!!


Egentligen är jag inte jätteförtjust i golvet.. men det kan man ju inte göra så mycket åt.. Det finns annat som prioriteras högre upp om man säger så ;)


Tog förresten en fin bild på grusgången och de nyupphängda gamla grindarna! Mysigt!


Helgen!

Har varit dåligt med uppdatering, men nu så!

Jobbet har rullat på de senaste dagarna också! Trivs fortfarande som fisken i vattnet!

Helgen har verkligen varit full rulle!
I fredags var jag och Fredrik dock sjuuuuukt trötta.. vi lagade mat på kvällen..lasange blev det, men sen när vi skulle äta var vi så himla trötta så vi orkade knappt sitta upp och äta, haha lyckat!
I lördags var vi och inhandlade en WC-stol och även en hel del färg! Så idag drog vi ut till huset och började grejja! Jag städade av badrummet.. Som varit helt invaderat av fågelbajs.... (?!),.. och sedan monterade vi in den nya WC-stolen! Blev fin-fint!
Sedan började vi måla lite innomhus i hallen! De fina glas-dubbeldörrarna blev vita! Blev precis lika bra som jag föreställt mig! Dumt nog glömde jag ta kort! Ska ta kort nästa gång vi åker dit så ska ni få se! Har även dragit upp helteckningsmattan där och snart ska vi kakla och sätta upp andra tapeter! Hallen blir nog snart "bebolig! ;)


(Gammalbild) Här ser man liiite av glassdörrarna.. de är alltså dubbeldörrar.. Numera är de vita! Fin-fint!

Onsdagen..

Då var det onsdag kväll och ytterligare en jobbdag var avklarad! Även denna har gått bra. Var dock på läkemedelsutbildning imorse vilket kändes lite onödigt.. kunde redan allt som togs upp.. så kanske lite slöseri med tid.. men jaja, nu var det gjort iaf!

Ikväll var jag och mamma ute och red en sväng på fältet med Jovi och Ella! Jättemysigt var det! Jag och Jovi skuttade dessutom lite över några stockar och hoppade uppflr en "bank" vilket gick bra, Jovi tyckte det var kuuul ;) Det gjorde jag med!
Ska upp dit igen och hoppa lite seriösare nån dag.. men då ska jag ha säkerhetsväst på mig för att vara på den säkra sidan! :) Ska få med mig Fredrik och fota med!
Får se när det blir! Kan inte göra det i helgen.. eftersom ridskolehästarna går ute i den hagen där alla hindrerna finns! Så vi får se! Snart iaf ;)


Första dagen avklarad!

Första dagen på jobbet är gjord! Det har gått jättebra och varit riktigt roligt största delen av tiden!
Det som kommer bli allra roligast är att jag kommer få träffa så himla många olika sorters patienter! Trodde att det skulle vara mest utvecklingsstörda med ganska grav funktionsnedsättning.. Men kommer träffa personer med olika neuropsykiatriska sjukdomar och även psykisk funktionsnedsättning! Spännande!


Imorgon blir det lite utbildning på jobbet!



Återkommer!


En fin vildorkidee som vi hittade ute i skogen vid Möckleryd!

Bra daag!

Effektiv dag har det minsann varit idag! Jättehärlig dag! Åkte ut till Möckleryd redan vid 9 tiden idag.. Stannade dock hos Fredrisk föräldrar och skulle hämta lite verktyg.. så då blev vi bjudna på lite mer frukost där!
Sedan brummade vi vidare! Vi sågade ner alla små buskar och allt som växte utmed husväggarna! Det blev verkligen en stor skillnad! Nu ser man huset och fönstrerna riktigt ;)

Sedan gjorde vi lite i hallen. Där har varit en plastmatta tidigare, men den rev vi upp idag.. Den satt som berget vill jag lova.. men nu är den historia.. Ska lägga kakel i hallen, ev. nått liknanade det som är i köket! Får se lite!

Sedan kom Fredriks föräldrar förbi med lite fina blommor och planterade lite utanför entrén, vilket blev jättefint!


Efteråt åkte vi med dem hem igen och grillade lite och åt jordgubbar.. så det var fet matkoma på det ;) Är allmänt trött nu så kvällen blir lugn!

Imorgon är det dags!! Första dagen på sommarjobbet!! Spännande, men nervöst.. såklart! Uppdaterar mer om det imorgon!



Bild inte från idag.. Men alla buskar som ses utmed huset är nu borta! Ska ta lite nya kort nån dag! Det är sån skillnad. Har dessutom röjt upp mer i trädgården!

karta? ;)

Jag tycker ju att vårt "hus-projekt" riktigt spännande! Tänk vilka möjligheter man har alltså!

Fredrik (och lite jag) har anlagt en grusgång på 2 dagar! Det är inte dåligt..

Tänkte visa en liten kartbild så ser man lite stället i ett sammanhang.. Hittade denna på en sida där man även kunde se fornlämningar och så!
Det är jättespännande! Vi har tydligen på fornlämningar på vår framtida tomt.. hah.. Det finns dessutom en "naturlig" källa vid namn älvakällan som ligger nere i en dal ungefär.. F´s mamma berättade att man tidigare använt denna källa som en naturlig vattentillförsel till djuren som betade där nere.. det är verkligen jättefint!


Bilden blev visst jätteliten här på bloggen.. men iaf.. De svarta markeringarna har jag gjort.. typ tomtgränser.. marken som tillhör huset alltså.. huset är inringat med en röd ring! Ser ni vad nära sjön tomten går? :)


Fredrik berättade att han träffat några av grannarna där ute idag.. En kvinna som tydligen också jobbade som sjuksköterska inne i växjö..hehe.. Sen vet jag ju sen innan att min förra handledare från sjukhuspraktiken även bor där.. haha.. en riktig sjuksköterskeby ;)


Vad tror ni om att egentligen? ;)
Imorgon ska i alla fall mina föräldrar med ut och titta på stället! Dessutom ska vi passa på o besöka kvarnamåla auktion om vi hinner.. det ligger bara precis över vägen ;)

Grusgång!

Projekt grusgång är på GÅNG!

Såhär såg det ut innan om ni kommer ihåg?


Väääldigt igenvuxen..


Idag ser det ut såhär!


Urgröpt och på med markduk!



Kolla! Vad braa det blev! De gamla grindarna är på med! :) Händig sambo man har! ;)


TRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTT

För tillfälligt är jag SÅHÄÄÄÄÄR trött...

Jag och F har spenderat hela dagen ute i Möckleryd.. Jag har klippt allt gräs och sedan har vi påbörjat projekt grusgång! Fredrik har kört med traktorn och grävt upp hela gången ner till jorden.. Så nu ska markduk läggas i och sedan ska nytt fint grus på! Blir nog fin-fint! Jag förvånar mig lite själv faktiskt, att det är ganska kul med trädgårdsarbete.. När man väl har tid! Tveksamt om man orkar ägna sig så mycket åt sånt när man kommer hem efter en lång arbetsdag.. Jaja ;)


Vi har iaf. bestämt att vi ska spendera en del av sommaren där ute .. Så ska jag prova på att pendla lite och se hur jag tycker att det känns!
Jobbar ju inne i Växjö och har ändå Jovi där inne nu så det blir rätt bra.. Då tar jag Jovi efter jobbet på eftermiddagen/kvällen innan jag åker tillbaka till huset! :)


Nu orkar jag verkligen inte skriva mer.. Imorgon sista tentaplugg-rycket.. Och på Lördag tenta+tentafest.. Sen på söndag blir det ut till huset igen,... och på TISDAG börjar jobbet!


återkommer!

RSS 2.0