jobb

Jag jobbar och står i.. hela helgen..från tidig morgon till sen kväll.. så det blir inte mycket bloggande denna helgen.. återkommer...

Ledig dag!

Idag är jag leeeedig! Har jobbat måndag och tisdag och är nu ledig i 2 dagar innan jag jobbar heeeela
midsommarhelgen,.. nåja, det får väl gå an helt enkelt..

I morse var jag duktig flickvän och skjussade älskling till jobbet.. de ska ha sommaravslutningsfest så då ville han kunna dricka lite (mycket?!) :) Hoppas han kommer med någon buss hem ikväll bara så jag slipper att åka till lessebo en gång till idag ;P


Igår red Anita Bon Jovi och det var så roligt att se! (som vanligt) Man blir lite stolt över honom när han kämpar som en liten myra och vill så gärna vara till lags, och det ÄR han också! Han var jätteduktig och efteråt fick jag sitta upp och känna på honom, och det kändes helt fantastiskt! Vilken känsla! :) Så nu ska jag sträva efter samma sak ikväll då jag har dressyrlektion.. terminens sista faktiskt! Sen blir det träning på egen hand resten av sommaren!


Idag är det även tvätt som står på schemat.. har egentligen tvätttid från 8.. men busig som jag var satte jag på maskinerna redan innan 7 eftersom jag kom hem från lessebo då.. orka sitta och vänta.. ;) Så nu kanske den hinner bli torr tills klockan 12,.. hm.. vi får se!!


Har även lyckats sälja de flesta av termin 3 böcker, vilket känns bra! Jag är verkligen helt pank så dessa pengar kommer till stor nytta!!!! :)

Nu blir det back to tvätten! Sjukt MYCKET tvätt var det att ta tag i idag....



Dagens ridning..

Idag red jag Jovi lite barbacka.. Det är inte speciellt ofta jag gör det, men jag älskar verkligen att rida just barbacka! Det hjälper min balanas och det hjälper mig att slappna av..

Idag gick han jättebra! Nästan bättre än med sadel ibland.. det är otroligt befrigande att rida  utan massa utrustning och i bara jeans och gympaskor.. ;) Till och med i galoppen behöll han lugnet! Då ska tilläggas att vi var utomhus också.. ;P Han har en tendens att bli väldigt pigg ute och distraheras lätt!

Pratade med mamma innan och hon sa att hon var imponerad att jag vågade galoppera barbacka ute på honom ;) Han är inte helt att lita på, men för mig är han ändå en väldigt ärlig häst med massor personlighet! <3<3<3


Gammal bild på mig och Jovi. (Dagen han kom till mig)

Häst är bäst!

Har inte bloggat sen i måndags.. hm..
I onsdags hade vi teori på vår dressyrspecial... Det var faktiskt riktigt givande! Vår tränare red en ridskolehäst och förklarade betydelsen av lösgjordhet.. att inte ställa så mycket krav på hästen i början utan mjuka upp dem...

Efteråt skulle jag rida Jovi.. han är ju som han är.. så NOEMALT sätt brukar jag korta upp tyglarna helt när jag skrittat fram.. idag började jag dock ha lite halvlånga tyglar och jobba honom med takt och balans i skritten( han vill gärna takta..) Ställde inte speciellt höga krav, men han skulle ha en jömn form och skritta lugnt och taktmössigt.. det gick superbra!! När jag väl kortade upp tygeln hade jag en mycket mer tillfreds häst och framförallt mer avslappnad.. Traven gick stundtals jättebra sen!! Han verkligen tänkte på varje steg.. han vill gärna bli trippig i traven och tappa takten, men han var superduktig!! Även galoppen fungerade jättebra, då han redan var avspänd.. (Förutom när han blev rädd för en ponny som bara dök upp från ingenstans utanför.. haha, inte ens jag märkte när han kom dit :P)

Så nu ska jag fortsätta att rida på detta sätt.. hitta takt och balans samt avslappning hos både honom och mig innan jag går vidare!

Har för övrigt jobbat hela veckan därav den dåliga bloggningen.. är dock ledig lördag och söndag! Nästa vecka däremot blir lite helvetisk.. hm.. jobbar mån, tis, fre, lör och söndag! Hejdå liv!! ;)


Ullared och barcelona!

Igår åkte jag och mamma till Ullared.. Mycket trevligt! Kom därifrån typ 2000 kr fattigare men med 5 stora gula påsar ;D Köpte mest indredningsprylar faktiskt! Det mesta i Shabby chic stil.. det är så fint!! Jag längtar tills jag och Fredrik ska köpa hus.. Jag ska ha ett gammalt charmigt hus och inreda i ljus, lantlig stil..!! Förmodligen får vi nog dock vänta tills min utbildning är färdig.. dvs 1,5 år,.. inte så länge kvar ändå ;P


Har även inhandlat 2 st barcelonafåtöljer!! Åååhh, ni ska bara veta hur länge jag suktat efter dessa! Dom är så snygga!! och såååå sköna!!!



Idag blir det jobb 10-20... Sen har jag hoppträning vid halv 9.. så det blir till att skynda sig.. hektiskt liv jag lever nu för tiden alltså ;P ?!
Fredrik skulle sova i V-sång ikväll.. så jag får inte se honom förrens imorgon.. :( Det känns inte helt OK.... ;)

Snart helg!

Snart är det helg, men inte riiiktigt ännu..
Idag ska jag på utbildning inför sommarjobbet.. (som jag dock redan har börjat ;) )
Vi ska lära bl.a. lära oss självskydd.. Alltid lika roligt.. jag ska dock ta det lite lugnare detta året.. förra året stukade jag foten på uppvärmningen, HAHA. Det är en rätt rolig historia.. en rätt pinsam och klumpig historia som jag nog struntar i att skriva här ;) haha! Behöver ju inte få mig själv att framstå som smidigare än vad jag är?! ;)


Har iallafall jobbat tis, ons och torsdag denna vecka och jag känner att jag redan kommit in i jobbet igen, trots att jag inte varit där sedan februari.. Dock ska stället privatiseras nu efter sommaren, så det är massa snack om det, vilket jag förstår.. usch..! Attendo av alla jävla puckon ska ta över verksamheten.. mmhh.. väldigt tråkigt!


EFter utbildningen ska jag susa ut till stallet i ilfart.. ska sitta på hästen och rida lektion kl. 3.. självskyddet slutar halv 3.. hm.. köra från simhallen till stallet.. äh, det löser sig ;)

Nu måste jag gå! Skriver mer i helgen!



Hoppas jag slipper ligga underst ;P

Söte häst..

I eftermiddag har vi byggt lite hagar! Det gick bra och efter lite slit red jag Jovi på banan en stund.. Tänkte fokusera på galoppen och galopperade lite i åttor.. galopperade alltså på en volt först och när galoppen kändes bra, bröt jag av till trav på medellinjen och fattade ny galopp och bytte samtidigt varv.. Avbrottet fick ta så lång tid det behövdes kände jag.. vill inte stressa fram något,. men tro det eller ej, så var han duktig! Han "exploderade" inte en enda gång.. DÄREMOT.. så var det inte så populärt när jag skulle trava av... han ville bara fortsätta galoppera så där blev vi lite ovänner.. ;(

Efter ridningen så bestämde vi att bada Jovi med duschslangen.. trodde han skulle vara iallafall liiite rädd, men tänka sig .. han stod bara där och njöööt. Han var så svettig.. han blir iofs svettig bara av att vara i hagen.. stackaren! Men som sagt, han älskade verkligen vattnet! Så ska bada honom så ofta jag kan! Vi måste nog ändå vara 2 när vi gör det så det får bli de gångerna jag o mamma är där samtidigt!

Han blev suuperfin i pälsen och svansen blev jättemjuk och glansig : ) BRA! Dessutom uppskattar inte flugorna rena hästar lika mycket! : )

Dagen efter...

Hade jätteroligt igår! Fantastiskt väder och trevligt sällskap! Tack allesammans som var med! : )

Vaknade vid 11 tiden.. har städat lite här hemma och snart ska jag  brumma mot V-sång..:)
Blir nog en heldag där ute så blir inget stall idag, men jag får väl överleva :P

Jag har verkligen kommit in i en "period" där jag är i stallet i stort sätt varje dag.. även om mamma ska rida så vill jag åka ut och få min dagliga dos stall och häst! När jag var i 18års åldern tyckte jag att det var skönt att slippa åka till stallet, för det fanns så mycket annat man ville göra också..ibland var det tillochmed tråkigt och jobbigt att åka dit... men jag antar att det är lite så i livet.. hästintresset kommer och går lite även om det alltid finns där!
Jag är iallafall grymt sugen på en riktig sommar och jag har ju redan satt upp mitt mål med ridningen i sommar, hehe. kommer ni ihåg? Jag ska lära Bon Jovi ..(och mig själv) enkla galoppombyten.. alltså.. galopp.. byt varv, byt galopp.. Kan ju säga som såhär att galoppen har inte varit våran vän tidigare då han blir väldigt het och uppspelt så fort man ens börjar tänka galopp.. han lixom exploderar i galoppfattningen..
Men de senaste veckorna har just galoppen gått superbra! Har insett att det enda man behöver göra är att flytta innerskänkel ytterst lite.. inget mer!! Jag har tidigare varit lite "attackerande" i mina galoppfattningar..om ni fattar? Har lärt mig att tagga ner lite och bara rulla in i galoppen mer! Samt att inte bryta av trots att det blev en dålig fattning,, utan fortsätta jobba där då och göra galoppen bra ändå! Annars lär han sig att om han gör så då behöver han inte jobba mer? Nåja.. Jag kanske kan lyckas filma lite i sommar.. för att se om vi lyckas med vårt mål.. dags att sätta igång med detta snart! Förmodligen blir det när ridskolan slutat.. dvs. efter v.25.. Så det satsar vi på! :)


Nu blev det väldigt hästigt här..
Ska snart bege mig nu! Ha en fantastisk helg allihop!



Jag och Jovi förra sommaren! (Kortet är taget av Fredrik såklart! <3)

SOOOOOOOOOOOOOOOMMAARLOOOOV

WOHO!! Sista tentan är gjord och det kändes jättebra!! Hoppas att det gick lika bra som det kändes...Jag borde ha råd med några små slarvfel! Känns i varje fall riktigt skönt att man är ledig från skolan ett tag! : )

Har precis varit nere på stan en sväng och handlat lite nödvändigheter! :)
Ikväll blir det lite grillning och party med klassen för att fira sommarlovet lite!

SOmmarlovet blir dock inte så långt för mig.. på tisdag börjar mitt sommarjobb nämligen! Det blir också härligt iofs och jag är verkligen i behov av pengar om jag säger så!!

Ska ta mig ner på gräsmattan lite och få lite sol på mig innan kvällen!


Onsdag..

Onsdag är på många sätt en av mina favoritdagar.. man har tagit sig igenom den tråkiga början på veckan och väntar på att helgen ska komma.. Dessutom har jag ridlektion på onsdagar!

Jovi är nu helt bra! Svullnaden är borta och han är helt ren! Härligt måste jag säga.. så efter att ha vilat i 3 dagar så red jag lite på banan igår.. han var lite spänd i början, men han var jätteavslappnad när vi avslutade.. tog lite galopp i båda varven också och han jättelugn och fin!
Så idag blir det dressyrträning för Anita! Det är superfint väder ute så det ska bli mysigt!

Måste bara berätta..Igår när jag och mamma skulle ta in Bon Jovi och Biffen så såg vi att de stod en bit bort i hagen... så jag ropade på Jovi lite innan vi kom fram, Så ser jag ett huvud sticka upp och 2 spetsade öron! Sen sätter han av i full galopp mot grinden! aaw, är han inte för härlig? Finns inget som värmer så i mitt hjärta..:)


Idag har jag tvättat.. och passat på att sitta lite ute på balkongen och plugga.. mysigt värre.. det är riktigt varmt alltså! Härligt! : )


Måste också säga ett stort grattis till mina fina vänner Jörn och vivvie som gifte sig(!!!!!!) i Fredags! På min födelsedag!! Hur roligt som helst!! GRATTIS!!!!! Jag och Fredrik var vittnen! Jätteroligt att ni valde oss för att dela denna upplevelse med er!! :)

RSS 2.0