Hejhopp

Nu var det ett litet tag sedan jag uppdaterade här... Dags igen med andra ord!

Mitt sommarjobb är över och jag ska nu vara ledig lite innan skolan drar igång igen! Välbehövligt kan jag säga!!

Imorse red jag ut med Bon Jovi.. Det duggregnade lite ute och det var faktiskt riktigt uppfriskande att ut o rida i det vädret! Bon Jovi roade sig med att hoppa över vattenpölar, haha. Jag ville få han att gå i dem, och han fick absolut inte vika vid sidan.. hm,.. vi kompromissade väl lite helt enkelt ;) Hoppa över var väl OK :P

Imorgon kommer Jovis förra ägare och hälsar på! Har haft Jovi i ganska exakt 1 år nu ju och tiden har gått så fort.. Men hjälp vad vi har utvecklats tillsammans!

Skriver förmodligen lite mer imorgon.. nu är jag verkligen för trött för att lyckas skriva nått mer vettigt^^

Hästliv..

Jag älskar mitt liv.. mitt hästliv!! Älskar att åka ut till stallet varje dag och mötas av en gnäggande Jovi! Det är fantastiskt! Jag älskar allt med mitt hästliv.. Jag älskar att mocka, jag älskar att bära hö, jag älskar att rykta, rida och jag älskar att gå fram och tillbaka till hagen med min fina<3

Det enda negativa jag kan komma på.. som har jagat mig lite den senaste tiden är det faktum att andra människor.. (som inte är lika hästbitna) förstår vilken tid det faktiskt tar att ha häst, och att man inte bara kan "spontanåkaiväg" på samma sätt som andra.. Jag måste planera lite (läs:mycket) för att kunna göra sånt.. Det förstår inte folk.. och då blir man istället "tråkig som inte vill åka iväg"...

Spec nu.. Jovi går inte på nått bete utan det är mitt ansvar att se till att han kommer in varje kväll och att hans mat är iordninggjord.. För mig är inte detta en jobbig grej...jaag älskar ju allt som har med häst o göra!

Tyvärr men min häst betyder allt för mig och han går i första hand alltid! Skulle aldrig kunna strunta i honom en dag och hoppas att nån annan tar in honom och ser till att han får sin mat..nejtack!

Var bara tvungen att skriva av mig lite..bajs

Duktiga hääst!!!!

Denna dagen har börjat så bra! klockan är bara 10 och jag har redan hunnit rida imorse, kommit hem och duschat! Nu sitter jag här och bloggar lite..

Ridningen idag gick sjukt bra! Eller själva dressyrandet och uppvärmningen gick väl sådär.. Men jag red iaf över en markbom i galopp.. på en 8a.. Så att han bytte galopp varje gång vi passerade bommen! Denna övningen har vi ridit några gånger nu så den sitter rätt bra! Han har fattat grejjen.. Efter vi gjort det lite så bestämde jag mig för att istället rida jämte bommen och göra samma hjälp med sitsen och skänklarna som jag gjort över bommen.. Och tror ni inte han byter?! ;) jovisst gjorde han det! Han är så duktig lilla Jovi! Han tänker så det knakar och förstår verkligen snabbt vad det är jag vill! Han vill så gärna vara till lags! :)

Han fick supermycket beröm och sedan travade vi av! Han såg riktigt nöjd ut när han fick så mycket klapp, kel och beröm! :) Duktiga häst! Avslutade där för dagen och Jovi fick gå ut i hagen! Ville inte pressa han för mycket utan ska prova igen på söndag! För imorgon ska Fredrik med ut och då ska vi upp och hoppa lite på fälten, på lite fasta "naturhinder" ;)

Haha, känner mig lite hästnördig nu, men detta är faktiskt en ganska stor grej för mig, eller oss! Med tanke på att galoppen har varit ett ganska stort "bekymmer"då han gärna vill "ligga på" rätt ordentligt och göra saker innan han fått signal till det ;)


Haha, lite failbild! ;)

joooooooooooooovi

Idag var Fredrik med mig hos Jovi och tog lite "sommarkort"

Ska väl tillägga att jag ALDRIG rider utan hjälm annars.. detta var faktiskt första gången i hela mitt liv, haha.. Bilderna hade förstörts med en hjälm på huvudet helt enkelt :)








Bonusbild ;)


Jovsi!

Idag drog jag med mig Fredrik till stallet! Vi gick upp till fälten och jag tänkte att jag skulle passa på att rida lite där uppe nu när jag hade någon med mig.. Man vet aldrig vad som kan hända där, så jag vill inte gärna rida själv där..

Bon Jovi var pigg, men ändå härlig! Bestämde mig för att hoppa lite ,, hehe. Travhoppade först ett litet hinder, han tyckte det var SKITKUL.. haha, så vi hoppade det i galopp också! Roligt sa Jovi!
Sen tog vi ett litet större hinder och hoppade det också.. Han tittatde lite, men hoppade glatt över! :)
Gick ner mot "vattengraven" sen... den är uttrorkad om man säger så,. inget vatten i... Skrittade först genom den och hoppade upp på banken.. Sen travade jag genom och Jovi var så duktig och hoppade så bra! Hoppade sedan en bank också! Han var verkligen jättemodig!! trodde han skulle vara livrädd för allt, eftersom vi aldrig hoppat nån terräng innan!
Han var så duktig och det var superkul! Ska definitivt göras om!!! :)

Jovi skulle verkligen passa som terränghäst har det slagit mig.. han är uthållig och vill så himla mycket ! Finns så mycket energi i den hästen! :)

parteey

Hejhopp..kort update

Nu har jag både hunnit jobba, inhandla dricka (och grillmat) samt kommit hem..
Ska vila ett litet tag nu, sen ska jag väl börja fixa iordning mig och dra mig mot partajet! Hoppas det blir trevligt!


Blogglust

Fick lite blogglust bu såhär på kvällskvisten!
Imorgon ska jag jobba .. fast bara 7-12.. Sen på eftermiddagen/kvällen blire partaj med massa snälltågare.. dvs. massa folk från jobbet! Hoppas att detta ska bli trevligt!! Men det brukar det bli så..!
Jobbar visserligen på torsdag med men det är nog rätt lugnt.. jag börjar inte förrens 10.. så då hinner jag nog få lite sömn ändå ;P

Imorgon ska mamma longera Jovi lite.. eftersom det blev ett hårt pass idag, och på torsdag ska han vila! I helgen blir det ridning igen har jag tänkt..
Fredag: Dressyr
Lördag: Rida lite lätt på fältet.. Dvs väldigt lätt..Fredrik ska fota! Så jag tänkte göra både honom och mig lite tjusiga;)
Söndag: Förmodligen dressyr igen.. Kanske lite markarbete!


Fredrik har nyss färgat mitt hår.. det blev mööörkt,.. kanske lite för mörkt.. men det får man leva med ;)

Skriver förmodligen mer imorgon eller på torsdag! :)

Uppdatering!!

Lite uppdatering i hästandet nu.. har jobbat som en galning de senaste dagarna så har inte haft tid att uppdatera!

Igår red jag jovi lite på banan.. dressyr! Planen var att öva på galoppombyterna.. det gick bra! Jag bröt först av till trav över medellinjen och gjorde ny fattning.. han fattade grejjen rätt snabbt men var lite vöäl ivrig ibland.. Sen skulle jag prova att göra en ny fattning ur den gamla galoppen,.. alltså "sitta om" och tror ni inte han fattar? :) Han bytte, hihi!! Efter det blev han för ivrig och ville börja byta och grejja redan innan jag gav komando.. han tänker lite för mycket ibland alltså!!

Iaf.. Idag hade jag hoppträning med Pernilla! Jovi var så duktig!! Vi började galoppera på volt,.. eller på en 8a.. med en bom på meddellinjen.. galopperade över bommen och så skulle han byta varv och samtidigt byta galopp! Han var så dukitig!!!!! Han fattade verkligen vad jag ville och var stundtals jättelugn och fin!! Älskar min polle ;)

Sen hoppade vi en linje med 14 m mellan 2 hinder.. 3 galoppsprång alltså. Detta klarade han också galant.. och det som är störst skillnad på honom nnu om man jämför med förr är att han inte laddar lika mycket mt hindret.. han går kvar i samlad galopp och tar hindrerna med "ro" samtidigt som han verkligen suger tag i dem! Fantastiskt härligt att han fixar detta! Vi hoppade ca 90, vilket kändes lite högt för mig :P Men Jovi hoppade på och hoppade riktigt bra på den höjden!! Stolt är jag!!!




SÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTE!!! <3<3<3<3

RSS 2.0