1 vecka...

Om bara 1 vecka börjar mitt sommarjobb... Hjälp..
Jag ska jobba HELA sommaren.. utom 1 vecka på slutet innan skolan börjar igen... Hej och hå alltså.. Börjar ångra mig lite nu att jag ska jobba så mycket ;) Men blir fint när löningen kommer iaf;P

Jobbar ju dessutom bara vardagar och dagtid.. Ungefär 7-15.30..Det är värt mycket på sommaren faktiskt..Speciellt när man har häst! Då kan man knappt rida på dagarna ändå på grund av värmen... haha.. Dessutom är jag ju ledig alla helgdagar såsom midsommarafton! Nice!




Födelsedagsfirande!

Igår fyllde jag som sagt år!
På kvällen tog Fredrik med mig till Akropolis och så åt vi en riktigt god middag där! Mysigt! Sedan var tanken egentligen att vi skulle gått på bio.. Men jag hade så himmlans migrän.. (hade haft hela dagen) så jag föreslog att vi skulle avboka den och kolla på en film hemma istället, vilket också blev fallet! :) Mysigt var det!


Idag har vi varit barnvakt till lille Anton! Fredriks brosson! Så himla söt!
Vi blev nog godkända som barnvakter! Allt gick som på räls! Inte ledsen en stund och somnade så fint på sin lilla vila! :) Åt duktigt gjorde han också! Mysigt var det!
Dessutom har vi firat mig lite till.. med familjen och släkten.. Fick fin-fina presnter! Bl.a. en sjuksköterskeklocka vilket blir perfekt inför sommaren! Fick dessutom pengar till nya ridstövlar! VÄLBEHÖVLIGT!! Tacktacktack!


Sedan har jag varit i stallet nu ikväll! Satte upp ett räcke och hoppade några språng! Gick superbra! Var ett lite "tittigt" hinder.. eller tja.. Nymålade knallgula/svarta bommar.. haha.. Första gången blev det stopp, men sen hoppade han på bra och vi höjde upp det till 80-85 och hoppade några gånger! Hade tänkt höja lite till, men mamma tyckte att han varit tillräckligt duktig och att vi inte skulle förstöra den bra känslan.. så ja, det kanske var klokt ;) Längtar redan tills nästa gång vi ska hoppa ;) haha!



hipp hurra?

Nja.. det är min födelsedag idag, men helst vill jag nog inte uppmärksamma den alls... hm..

Skrev tentan idag, och det gick sisådär.. Inte alls så bra som jag hade velat.. Så vi får väl se hur det går helt enkelt.. Känns dock tveksamt hur det går.. ;/

DOCK! Blir jag så himla glad över alla fina människor som faktiskt finns runt om mig! Blir så glad när folk säger grattis.. det är ju ingen stor gest, men jag blir SÅ glad över att folk säger grattis! Extra glad blir jag över mina fina flickor i klassen som skämmer bort mig med present! Ni är super allihop! Jag är dålig på att visa hur glad jag blir, men jag blir superglad, det ska ni veta! :)


Nu sitter jag o väntar på att F ska komma hem,... Jag uppdaterar mer ikväll.. nu får vi se vad denna dag kan tänkas bjuda på..?!


Hejhopp och grattis till mig själv!


orken tryter...

Ibland vill man gärna bara lägga sig ner och.... pusta ut några dagar.. veckor..månader.. helst ett år! Bara få....vara... fundera över livet...

Jag hatar att vara ensam..bajs.

Saknig...

Idag är min kära sambo i Göteborg med sitt jobb.. De skulle tydligen på bland annat vin och chokladprovning och bli bjudna på middag och hotell och hela köret.. lyx kallar jag det!


De åkte i morse och kommer inte hem förrens imorgon.. Så jag är totally alone här hemma... Drygt!
Men det kanske är lika bra, då jag har tenta imorgon.. och borde läsa lite till.. även om det känns GANSKA bra... hoppas på det bästa imorgon helt enkelt! Imorgon fyller jag förövrigt 22 år...



Nu tror jag att jag ska vila lite.. haha.. Sen ska jag åka ut till Hagavik och äta lite middag med päronen! Blir nog bra det!




Känner att min blogg är lite tråkig för tillfället.. men det blir bättre, som man säger!



Bara för att jag saknar dig! (Gammal bild från balen..;P)

2 dagar kvar..

2 dagar kvar tills näst sista tentan denna terminen... Det ska bli så skönt när båda är gjorda...
Hade tänkt åka till bibblan idag och sätta mig där o plugga, men jag skippade det.. Känner mig hyffsat säker inför denna första del-tentan.. så jag satsar på att spendera nästa vecka i bibblan istället!


Samma dag som vi skriver tenta råkar även vara min födelsedag.... (!).. Fyller hela 22 år... usch! Egentligen tycker jag inte om att fylla år särskilt mycket.. Mycket roligare när andra fyller år! Det tycker jag faktiskt, helt ärligt! Så därför ska det bara firas lite.. ;)
På lördag har Fredrik bokat mig! Och sen på söndag blir det lite middag med familjen! Blir nog bra det!






Nu ska jag återgå till plugget och sen ska jag ut till stallet! Får se vad det blir idag! Ev. tömköra lite kanske? Det gillar ju både jovi och jag :)



Stora beslut är inte alltid lätt..

Den senaste tiden har allt blivit väldigt påtagligt och verkligt för mig...
Att bli med hus och ev. flytta så småningom skapar verkligen mycket grubbleri....
Vad vill man egentligen? Ena stunden känns allt jättesjälvklart och rätt, medan man nästa stund undrar vad tusan man vill med sitt liv egentligen...?!

Jag vill såklart att en ev. flytt ska bli "för alltid".. Jag vill inte flytta om det inte känns 100% rätt.. Jag är så rädd att sabba allt och att det bara ska sluta i pannkaka... Man har ju en viss bild över hur ens liv ska se ut och nu vet jag inte om jag är på väg åt rätt håll? Kanske är det tokrätt, kanske är det inte? Just nu känns det som att jag står och stampar och väntar på att ett tecken ska komma flygande och berätta för mig hur jag ska göra med allt... För mig är ett husköp och en ev. flytt något av det största och mest avgörande val man gör i sitt liv.. faktiskt..... Och jag vill inte nöja mig med något som KAN bli bra.. Jag vill gärna ha garantier, även om det är svårt ;) Det är SÅ mycket som verkligen ska fungera och bli bra..


De senaste veckorna kan alltså sammanfattas med förvirring, grubbleri, glädje, gråt.... Ja massa konstiga känslor.. Det är SKITJOBBIGT!!!

Jag kan ärligt säga att jag har aldrig kännt mig såhär osäker inombords... Jag som brukar veta vad jag vill och vara ganska säker på min magkänsla! Nu finns ingen magkänsla!! ... Vad gör man då? Litar på någon annans magkänsla?! Näe,, jag tror jag avvaktar och hoppas att min magkänsla återvänder, SNART! :)





Vilken vändning ska livet ta? Jag litar nog på att ödet har nått planerat för mig... ;)

Tappat lusten...

Tappade lusten till det mesta ...
Hur kan man ena dagen vara jätteglad och nästa dag är allt bara på botten?



Tentaångest..

Börjar känna att tentaångesten kryper på nu.. Har 2 stora tentar framför mig innan det är "sommarlov" (=sommarjobb) för mig!
Den ena är nu på Lördag och den andra är Lördagen efter det!

Så nu är det diciplin som gäller i 3 dagar framöver! Sista rycket inför första delen!
Ikväll blir det dock en uteritt med Jovi och mamma+ en annan häst! Det behöver jag! Rensa tankarna lite..



fina, fina du!

många besökare! Kul!

Över 40 unika besökare idag. Kul! Hoppas ni stannar och följer med i vår renoverings-historia! :)




Tagit från ovanvåningen! :)

Hästhage? ;)



Bild tagen från baksidan av huset. Fredrik har precis klippt ner gräset väldigt grovt.. Var ca 1 halv meter högt!
Som ni ser gränsar trädgården till åkern/hagen. Den går uppför i en backe som ni ser.. lååångt bort. Till träden längst bort.. Sen går den ner åt vänster så den ser ut som ett L! ENORM med andra ord!

Jag bjussar på fler bilder!

Fler bilder kommer här.. (Kraftigt förminskade i storlek och kvalite tyvärr)

Vore kul o höra vad ni tycker? Nån annan som har renoverat ett gammalt hus? :) Eller bor på en gammal gård? Detta huset är från ungefär mitten av 1800-talet som jag har förstått det!


Blivande "Finrum" haha! Vem vill inte ha ett finrum lixom?! Jag kom ihåg när jag var liten hemma hos mormor och morfar.. De hade ett finrum! Där inne luktade det alltid på ett speciellt sätt och när man var där inne så kändes det så speciellt ;)


Rummet jämte! Ev sovrum! El. vardagsrum. Inte helt bestämt hur vi ska ha det! Men här finns också en kakelugn! Mysfaktor! notera även de gamla häftiga tapeterna ;)



En del av hallen! På högersidan av bilden ser man dubbeldörrarna in till köket! Till vänster går en dörr in till ett sovrum/vardagsrum/whatever-rum ;) Och trappan upp till övervåningen med!
Tänk er en VIIIIIIIT fin hall.. ;) Måla dörren vit och sätta upp breda snygga lister.. Ja, idéer är det ingen brist på iaf ;)



Nästa rum på nedervåningen.. Från hallen! Detta rummet är till viss del renoverat! Trägolvet är framtaget och taket är målat, samt väggarna är...hm.. duttade? :) Färgen måste hur som ÄNDRAS! Jag får migrän.... ;) Ser ni walk-in-closet? ;)


Utöver dessa 3 rum så finns det ett till lite mindre rum, men tanken är att det ska användas till toa! Slå ut väggen från toan och inkludera detta rum och få ett JÄTTEBADRUM :)



Återkommer med mer bilder snart! På trädgård, garage, tomt, hagar mm ;) Håll utkik!
Och lite kommentarer nu va? ;)

kök!

Blev lite sent igår...

Här kommer 2 bilder på köket i huset!





Lantligt och fint va? ;)

ikväll..

Ikväll kommer lite bilder upp! Så håll utkik!

Plugget dominerar min lediga tid nu tyvärr.. ;(

Men som sagt, jag återkommer snart!

ny bild!


Foto från igår! Jag skulle förklara för mamma hur Fredriks värstingkamera fungerade.. haha.. Därför det blev lite rolig bild;)


Hoppade lite smått med Jovi sen.. Red först galoppbommar och det var SVÅRT sa Jovi.. Han ville helst hoppa över alla bommar.. helst 1 meter över.. haha.. Han är så söt ;)

Hustankar..

Mycket tankar på hus just nu!
Vi ska dit igen i helgen och fixa med nått nytt! kulkul! Fredrik pratade nått om att riva en vägg... hm..? Vi får se ;) Trädgården är ju i OK skick nu efter en helgs arbete!


Tänkte att det kanske kunde vara kul att ta lite kort och se hur allt ser ut nu innan man börjar renovera! Vad tror ni om det kära bloggläsare? Det kan ju vara kul att jämföra sedan! ;)

Så kameran får följa med så ska jag knäppa några kort!


Ytterligare ett kort! Visst ser det ENORMT ut? Det är det! ;) Kök, toalett, 2 hallar och 4 sovrum.. bara på NEDERVÅNINGEN! hehe!

Sjukstugan fortsätter lite..

Mitt iummunförsvar har verkligen sjunkit några nivåer om man säger så... Är nästan konstant förkyld och det är verkligen INTE OK!.. Skitjobbigt rent ut sagt! Jag blir alltid så himla dålig när jag är sjuk.. jag är som en karl.. Blir väldigt liten och ynklig.. Eller vad säger du Fredrik..? jag är nog ganska jobbig faktiskt, haha..


Red för första gången på en vecka igår.. Det var INTE smart... blev ännu värre i min sjukdom.. så nu får jag allt ta det lite lugnt framöver.. jaja...

Ikväll hade jag tänkt att vi skulle lastträna Jovi lite.. men om vädret ska vara som det är nu så vettetusan...? Inte kul att lastträna i regn och blåst.. kan göra mer skada än nytta förmodligen.. Så vi får väl ta det en annan kväll om det inte spricker upp i himmlen snart..?




Lite sol tack?

huset igen..



Lite close-up på entren.. Tanken är en inglasad verenda här sen nån gång i framtiden.. och en maffig grusgång som leder upp till den.. grusgången finns där.. under allt ogräs! jag lovar ;)
Notera även de fina buskarna som jag klippte till lite! Blev rätt nöjd! Det var massa vissna grenar som stod upp lång upp ovanför de andra.. Klippte även lite undertill! Rätt kul faktiskt ;)

Huset...



Idag har jag och Fredrik spenderat dagen här! Fredrik har klippt ALLT GRÄS.. egentligen skulle vi tatt en före-bild för gräset var ca 1 meter högt överallt..
Jag har roat mig med att klippa ner och beskära diverse träd och buskar! Det blev verkligen bra efter bara en dags arbete!

ser det mysigt ut? :)

Hejhopp..

Sjukstuga här hemma nu.. Eller tja bara jag! Förkyld är jag! det är så jävla tråkigt att vara sjuk.. hatar verkligen att bara gå hemma och dryga.. Har bakat lite kärleksmums men annars har jag inte gjort nått vettigt...

Idag ska hästarna i stallet avmaskas och de får alltså vara inne imorgon.. tur att det ändå ska bli regn.. så har man inte lika dåligt samvete.. Sen på SÖNDAG släpps de i sommarhagarna! LOVELY!  Jovi kommer bli lycklig! :)



Föresten.. En sak som stör mig.. Folk som skriver saker på sin blogg..typ "åh, vad jag är glad idag. Det har hänt en rolig sak" .. och sen om man frågar den självklara frågan "Vad? :)" så svarar man inte...
Sluta skriva det på din blogg om du inte vill berätta..
Samma sak med facebook.. om man skriver så där så fattar man väl att folk frågar.. Varför ens nämnda det överhuvudtaget? Är man så uppmärksamhetskåt?

-suck!

Plugg!

Idag är en riktigt pluggdag.. eller tja, borde vara iaf ;) Jag fastnade lite i städandets värld istället.. haha... Har dessutom passat på att tvätta lite och hänga upp tvätten ute nu när det är fint väder!


Har en liten tenta imorgon! I läkemedelsberäkning! Sådant måste vi sjuksköterskor verkligen kunna! Känns som att jag har koll på det när jag gör övningstalen i boken iaf! Sen vet man aldrig om man får hjärnsläpp på tentan, men hoppas inte det! :)


Ikväll blir det uteritt! (som vanligt på onsdagarna) Ofast så brukar jag dessutom passa på att rida ut nån gång på helgen med.. tycker det är lagom med 2 dagar ute i skogen!
Bon Jovis "schema" är oftast typ såhär:

Dressyr/tömkörning
Dressyr
Uteritt
Vila
Dressyr
Hoppning/markarbete
Uteritt/tömkörning

Sen varierar dagarna lite ibland såklart! :) Men på det stora hela!


Nu måste jag återgå till böckernas värld!

kommentar..

Fick en kommentar från anonym..


Anonym om Tisdag!:
Finns det stall och allt sånt till huset ni tittar på?

Svar: Tyvärr finns det inget stall till huset vi tittar på.. Det har funnits en stor ladugård, men den är riven och bara betongplattan är kvar! Så man skulle kunna bygga upp en ny där! Men det blir ett senare projekt :)

Tisdag!

Först och främst: Bli lite bättre på att kommentera ni som kikar in ;) haha.. Även om jag själv är dålig på att kommentera hos andra, så egentligen ska jag väl inte klaga ;P I föregående bjöd jag ju till och med på en bild på vårt-kanske-framtida-hus ;)


Idag är jag ledig..Eller tja, jag pluggar.. fast mest gör jag annat :P
Gick upp vid halv7 tiden idag och åkte sen ut till stallet.. tänkte rida på morgonen eftersom "det inte är så vamrt då".. MEN.. trots att jag började rida typ kvart i 9.. så var det SVETTIGT vill jag lova! Red lite markarbete med Bon Jovi och hoppade även några små skutt! Det gick bra och han var duktig! :) Jag var mest varm :P


Nu har jag ätit, duschat och pluggat 1 timma.. Ska strax fortsätta... Har en liten läkemedelsberäkningstenta på torsdag så jag måste iaf. läsa på lite.. Dessutom är det medicintenta både 28maj och 4 Juni....;(



I helgen (Förhoppningsvis) släpps våra hästar ÄNTLIGEN på gräs! Det gillas! HÖG tid för det enligt mig! Dock är det inte mitt beslut då man står uppstallad på en ridskola..
I framtiden kanske Bon Jovi kan bo på vår egna fina gård?! och helst gå ute dygnet runt! I väärldens finaste kuperade, mysiaga hagar! ;) *Drömmer lite* (Fast egentligen behöver jag kanske inte drömma så länge till?:P)



Finaste!


Återkommer snart! :)

Fullspäckad helg..

Denna helgen har verkligen gått i ett!!

I fredags jobbade jag 9-15 i stallet med handikappridningen! Gick jättebra!
Efter det var det dags för dressyrträning med Jovi! Även detta gick bra. Bättre på slutet!

Efter denna träning var det bara hem o ta en snabbdusch och sedan hopp in i bilen och åka till Väckelsång! Tittade på huset (som vi kanske funderar på att flytta in i. OBS. FUNDERAR PÅ) Sedan blev det lite middag hemma hos Fredriks föräldrar..Trevligt värre!


Lite suddig bild.. men tagen uppe på backen ner på huset.. Det man ser är baksidan av huset!


Det är superfin natur där ute! Kulturmärkta skogar och titta! EN VILD ORKIDE! lite coolt faktiskt!


Lördagen började tidigt! Det var dags för min mormor och morfar att flytta! Från kära villavägen till numera postvägen i rottne! Från hus till lägenhet! Flytten gick iaf. smidigt och jag hoppas verkligen att de ska trivas.. Är ju en stor omställning att flytta från hus till lägenhet när man bott i samma hus hela sitt liv typ..

Efter att vi varit i rottne åkte jag och Fredrik hem.. Vilade nån timma (läs:Sov) Sedan åkte vi ut till Jovi.. Fredrik fick för första gången RIDA på Jovi! Båda 2 var duktiga! Jovi gick faktiskt i form en bit (!)

Sedan åkte vi o köpte lite mat och hem o slappa.. jag somnade dock typ 9.. hehe, nä men mer än 10 var inte klockan! ;)




På grund av detta vaknade jag mycket tidigt idag.. vid 7..... Pigg som en lärka.. Så jag bestämde mig för att åka ut till stallet och rida lite på morgonen.. Blev en mysig lugn tur i skogen.. Bon Jovi skötte sig exemplariskt.. TILLS vi var nääääästan hemma.. Då skulle vi gå över en såndär vägbula.. eller ett gupp ni vet? Bon Jovi vägrade bara gå över detta och jag mande på honom..till slut HOPPADE han över hela jävla guppet.. herregud ;) Men det gick bra och över kom vi ju!


Sedan var det Clinic med Tobber larsson från ponnyakuten! Mycket trevligt var det! Bilder kommer så småningom..när jag orkar föra över..


Efter detta bytte jag om lite snabbt och jag och F åkte till Jönköping och tittade på en hästtransport! Den var mycket fin så vi köpte den :)

Här är en bild på en exakt likadan.. fast vi har en blå rand.. (bild från google)

Ett läckösläp Boggie!

EN VÄLDIGT FULLSPÄCKAD HELG ALLTSÅ! Kul! :)


Bilvett!

Idag var jag och mamma ute och red i skogen!
Jovi var superfin och allt gick som på räls.. Enda tills vi var nästan hemma.. Så möter vi en stor king cab som kör asfort, så jag signalerade till honom att sakta ner, då Bon Jovi inte är helt trafiksäker och jag inte vill ta några risker.. Han reagerade inte.. Så mamma gjorde samma sak.. Då Drog han förbi oss och visade fingret.. (!).. Sen så saktade han in, EFTERÅT, för att sedan GASA allt vad han hade i lösgruset precis bakom oss..

Stackars Jovi blev livrädd och hoppade 5 meter upp i luften typ.. Jag lyckades dock hålla mig kvar uppe.. men alltså, hallå?! Vad tänker folk med? Han stannade inte ens sen för att typ kolla hur det gick.. bara gasade på som fan och körde iväg..

Jävla idioter det finns alltså..

Blir en polisanmälan på detta faktiskt.. Styrelsen tyckte att vi skulle göra det, och varför inte? Han lyssnar ju uppenbarligen inte när man ber snällt...-suck.. Idioter alltså... Det är ju dessutom många barn i stallet som rider ut själva.. tänk o träffa på honom lixom...usch...


För mig är det RENT TRAFIKVETT att sakta in när man kör förbi ett hästekipage, SPECIELLT när de signalerar att man ska sakta ner..


Bloggeli..

Dax att uppdatera lite igen..

Denna veckan är verkligen fullspäckad för mig.. Det är fullt upp i skolan verkligen!
Idag går vi dock bara till 13.. Men sen blir det nog en del plugg efter det med..

På kvällen blir det en uteritt med Jovi.. Onsdagar har blivit vår fasta rida ut dag.. Det är nämligen så att vi har turen att få låna en annan häst i stallet varje onsdag och det är verkligen super för Bon Jovi tycker inte alltid om att rida ut själv.. Det blir dock bättre och bättre.. Men bra att bygga upp hans självförtroende lite med en trygg och stabil pålle jämte! :)


Igår satt jag och F och pratade om hus jääätteeelänge.. Det känns spännande.. Även om jag är fullt medveten om att det är mycket jobb också så känns det nästan bara kul! :) Men som sagt, vi får se! Nån gång ska jag iaf bo på landet!



Dålig eftermiddag..

Fy tusan.. Vilken jävla skit-eftermiddag..


Borde inte skriva av mig här på bloggen så jag skiter i det..

Dock kan jag klaga lite på LNU .. som tydligen tycker att det är OK att ändra hipp som happ i schemat och flytta vår tenta från nu på måndag tills redan på fredag.. =Jobb för mig..
Jag jobbar alltså då.. vad tusan gör man? Jobb? Tenta?.. Åh, jävla LNU..bajs..


SKITDAG..

Tur att man har världens bästa sambo som serverar middag och är allmänt bäst! Älskar dig Fredrik! <3

Husletartankar...

Jag och Fredrik börjar på allvar gå i lite husletartankar... Har kollat mycket på hemnet och så, men det är inte lätt att hitta ett lämpligt hus.  Vi vill ju bo på landet!
Här är våra "krav" ;)

- Stort hus med MÖJLIGHETER. Dvs. inget "tråkigt" hus utan gärna ett gammalt hus med mycket bevarat.
- Mark. Och då menar jag inte bara 1 h...
- Stallbygnad alt. möjlighet att uppföra sådan ;)
- Trädgård är ett stort plus!
- Bra läge på landet. Gärna inte utmed en stor väg. Gärna "bykänsla"
- Gärna närhet till en lite större ort där affär, vårdcentral, skola osv. finns.
- Bra pendlingsmöjligheter till nuvarande och framtida jobb. Helst runt 3 mil utanför stan..




Kanske finns detta hus "närmare" oss än vad vi tror ;) *Hemlighetsfull*


Gärna ett stort hus i "Mangårsstil" likt detta. (google-bild)



Växjö ridklubb 50 år

Idag är det 50-års jubileum på Växjöridklubb som är min "hemmaklubb" sen waaaay back!
Började rida på Växjö ridklubb när jag var 7 år! Fast när jag var 6 år började jag på ridlekis så man kan ju säga att jag alltså varit på VRK i 16 år (!).. Ja herre vad tiden går...

Har alltid trivts bra på VRK med vissa undantag! Har lärt mig massor på denna anläggningen! Har stött på både bra och mindre bra ridlärare och vissa har verkligen gjort avtryck på mig! Samma är det med hästarna.. De har kommit och gått.. Kommer ihåg många av de gamla trotjänarna som har funnits på VRK de senaste 16 åren.. I dagens läge finns det bara 1 häst kvar på anläggningen som varit där sen jag började rida! Detta är Carlzon! Kommer ihåg att jag tyckte han var SJUUUUUUKT stor när jag var så liten.. Och, han är visserligen väldigt stor;) Har iaf. mött många fina hästar genom tiderna och några av de favoriter jag haft bör nämnas vid namn: Buster, Apache, Fraggel, Tabasco, Matcho, Walör, Spirello..<3






Den finaste av dem alla! Tabasco!

RSS 2.0