PVK!

Sry för lite dålig uppdatering på sistone...

Idag har vi lärt oss sätta PVK i skolan, och det gick över förväntan.. Det är alltså en liten kateter som man har inneliggande i en ven, vanligtvis på handryggen,.
Först fick vi öva på lite låtsasarmar och det gick bra. Det svåra är att hitta "sin" teknik och veta vad man ska ha alla fingrar ;)
Sedan skulle vi sticka varandra! Jag stack och kom nästan rätt in i kärlet.. Fick lirka lite .. men sen kom blodet som det skulle så det kändes ju bra! det gick även bra att föra in katetern och dra ut nålen samt fixera allt!

Väldigt rolig och lärorik förmiddag! Nu gäller det bara att öva, öva och öva!




Hoppning!

Ikväll står det hoppträning på schemat! Ska bli kul... Min gamla tränare har dock slutat så vi ska ha en ny, får hoppas att även detta blir lika bra som tidigare.

Igår tänkte jag ett lätt dressyrpass.. Passade på o rida fram lite på fälten då det endast var paus 30 min i paddocken mellan 2 ridlektioner så att jag kunde börja rida med en gång när lektionen var slut..
Han tyckte det var kul att komma upp på fältet och ville inte alltid skritta.. men skritta skulle vi :)

När jag sedan travade fram lite i paddocken var han superfin. Lugn och jättemjuk! Satt ned och jobbade mycket travarbete.. Ställde och böjde utåt och innåt och han följde med fint. Galopperade även lite i båda varven och även där var han jättefin!!

Har den senaste veckan börjat ha spö när jag rider Jovi.. Har annars varken spö eller sporrar när jag rider Jovi då jag inte tycker att det har behövts.. förrens nu.. Tidigare har han varit väldigt "spö och sporrkänslig".. hah, nemen alltså, han reagerar väldigt starkt på lite tryck,.. inte av rädsla, men han reagerar starkt iaf.. Nu har han blivit så pass lugn i "sitt inre" att det funkar att ha ett spö för att ev lägga till "ytterst LITE" ex. när man ska flytta honom. Funkar jättebra så ska rida med spö lite ibland ..


Igår började även skolan igen.. termin 4 har börjat! Spännande! Fick reda på att jag ska ha praktik mina första 5 veckor på rättspsyk avd. 61 och sedan nästa placering på avd. 5 CLV!
Tror det blir bra, är mest tacksam att jag slapp Ljungby!! :)



Prickiga fötter?

Min häst har visst prickiga fötter ;)



Igår red vi ut en sväng i skogen tillsammans med sällskap :) Bon Jovi tyckte nog det var kul att komma ut på skogsrunda.. Han hoppade som vanligt över vattenpölar och fjantade runt ;) Fast han var duktig. Gick fram överallt utan att tveka även om det var mycket miljötröning på vägen!

Idag hade jag tänkt att arbeta lite från marken med honom.. Får se om vi tömkör eller leker lite.. Imorgon ska mamma nämligen rida privatlektion för Anita, så då lär han få jobba på ordentligt ;)


rätt svar

Här är orginalbilden! Bara att jämföra ;)



Det är Fredrik som roade sig lite i Photoshop ;)

Finn ett feel?

Haha, bara måste lägga upp denna bilden också.. Den är inte särskilt bra.. haha, men iaf. Ser ni något konstigt med den?? Vad kan det vara som inte står rätt till??! :)

Förtydligande: Bilden är manipulerad på något sätt.. ;P





Hoppning-bilder

Igår var jag iväg heeela dagen så hann inte lägga upp några bilder från hoppningen..
Blev inga spec. jättebra bilder eftersom vi var tvugna att vara innomhus pga. det dåliga vädret.. dåligt ljus och tråkig miljö förstör korten lite ;( Menmen.. här är några iaf! Och ja.. Jag hade eg. tänkt redigera bort mitt fula tryne.. men skitsamma.. haha!

Iaf.. han gick jättefint! Var ovanligt lugn och rev faktiskt bara en gång.. (Han är lite nonchalant mot hindrerna ibland när han tycker att de är för små ;P )
Vi hoppade iaf ca 1 m ´på slutet :)






Hoppning

Har hoppat med Jovi nu ikcäll och han var så duktig!
Fixar upp bilderna här ikväll eller imorgon, ni får hålla tillgodo med denna "efter"bild sålänge..

Bon Jovi och jag efter ridpasset..

"Kooom nuuu.." -"näääää"


Lite jobb..

Igår blev det lite spontanjobb.. På morgonen fick jag ett sms om jag ville jobba.. Varför inte tänkte jag ;) Sagt och gjort 10-21. Roligt att hoppa in lite ibland och pengar är ju alltid välkommet! :)

I Måndags red jag Jovi i ridhuset.. Det var blött ute och jag kände att jag behövde trimma lite.. Han var mycket fin i både skritten och traven på slutet.. Galoppen gick sådär.. Han vill gärna smita, så fort jag sätter mig ner i sadeln och ska korta galoppen så försöker han komma undan på alla möjliga sätt.. Oftast genom att istället öka. JAg måste verkligen vara tuff mot honom så att han lär sig, men det är så jävla jobbigt! haha, jag är inte alls otränad, nääädååå... Iaf. Bättre lycka nästa gång..

Idag har jag tänkt att jag ska hoppa lite! Ska få med mig mamma ut ikväll tänkte jag och se om hon vill fota lite kanske, så jag har nått o lägga upp här på bloggen.. Ska köpa Fredriks "gamla" kamera. En canon 450D, med värsta objektivet.. Han har förövrigt tagit de flesta bilder på jovi som visas här med den kameran! Han själv vill såklart alltid ha det nyaste och har konstigt nog tröttnat på sin enligt mig yberhightechkamera..:S



Gammal hoppbild på mig och Jovi från April -10


Reeeeegn...

Idag regnar det.. Det är inte lite det regnar heller.. Det vräker ner och har gjort det typ hela morgonen..
Åkte ut till stallet i morse och la på Jovi hans täcke innan dem traskade ut i hagen.. Så är han inte jätteblöt när jag tar in honom ikväll sen.. Har nämligen tänkt att rida och det tar ju sin lilla tid att torka en hel häst ;)

Tror det får bli lite dressyrträning idag, känner för att trimma lite!

Ska berätta en liten secret.. Jag funderar på att skaffa en till häst.. Har pratat lite löst med mamma om det och hon är med på det, men hon tycker att vi ska vänta tills jag är färdigutbildad och har jobb.. Men det är ju bättre att skaffa nu när jag har massa tid till en NY häst.. Det tar tid att lära känna en ny häst och jag anser att man behöver mycket tid tillsammans i början och verkligen lära känna varandra :) Perfekt nu ju! + att jag och mamma typ bråkar om vem som ska rida varje dag ;) Perfa att ha 2 hästar då!

Ska bara "övertala" Fredrik också ;)




Massa bus och lite allvar!

Har haft en härlig eftermiddag/kväll i stallet!

Började med att tömköra Jovi lite.. La fram lite bommar och jobbade lite med dom.. Gick kanon och han var med på noterna.. Vill fortfarande inte riktigt gå fram ordenligt vid dörren .. (den är farlig tycker Jovi) 'men annars gick han som en klocka.. Lyssnade bra på mig!

Sen satt jag upp och red lite barbacka.. Galopperade lite och han var fin! Lugn också! Det är otroligt.. Han är lugnare i galoppen när jag rider barbacka än med sadel... Hm.. Jag tror iofs att det beror på att jag har svårt att sitta ner i galoppen med sadeln.. Lättare barbacka tycker jag!

Efter det tog jag av all utrustning och han fick gå runt i ridhuset lite själv medan jag bar ut bommarna lite och så.. Sen övade vi lite på förflyttning.. Han ska flytta sig för tryck.. Och sen ska man typ bara behöva peka.. eller nudda för att han ska reagera.. Han var duktig och fattade snabbt!

Provade att "löslongera" lite .. Han sprang runt mig.. haha. Sen galopperade jag jämte honom på volten och han smet bara iväg till andra änden av ridhuset en gång ;P Han tyckte det var skitkul ;)



haha.. Lite failbild, men jag bjuder ;P

Skönt att vara ledig..

Det är fantastiskt skönt att vara ledig några veckor nu innan skolan börjar..
Jag passar såklart på att vara i stallet så mycket jag kan! :)

Ikväll hade jag tänkt tömköra Jovi lite sen "leka" lite med honom. Lite ledarskapsövningar samt en del bus blir det nog ;)


Jag och Fredrik passar på att kolla på en ny tvserie nu när vi är lediga så mycket tillsammans! WEEDS nämligen! En skitrolig serie, så har ni inte sett den så rekomenderar jag den varmt :)



Semester..

Det blev alltså en liten semstertripp för mig o älskling..

Vi pratade mycket om all skit o bestämde oss för att bajsa på (guuuud vilket omoget uttryck,...) all skit och bara åka iväg själva och vara tillsammans. Det blev mysigt och vi sov i bilen 2 nätter och hotell 2 nätter ;) Åkt längs österlen tillsammans med alla turister och avslutade resan på ronneby brunn. Mysigt värre!

Nu är jag hemma och har ett beeeeeeeeeeeeeerg med tvätt som ropar på mig!


Jovi fick sina tänder raspade idag och han var såååå duktig.!!! Rörde knappt en fena, haha! Det roliga var att jag i början stod o pratade lite lugnade med honom .. typ: "Du är så duuktig, såååja".. haha. Tandsnubben säger då till mig. "vad gör han för duktigt?, stå still ska han väl klara?!" Han sa det dock med ett leende.. hehe.. behöver jag säga att jag var tyst resten av tiden ;)

IMORGON ska jag rida!!!! JIPPIE!! Har inte ridit på 6 dagar... ABSTINENS!!!

MIN blogg..

En nyhet,.. detta är MIN blogg.. nehe? Alltså skriver jag precis vad jag vill här. Har man problem med det så går det bra att sluta läsa. JAG HAR ALDRIG HÄNGT UT el SKRIVIT OM EN SPECIFIK PERSON HÄR.

Det är ju roligt hur vissa människor (namnge för allt i världen inte nån!!!) kan vända allt ut o in och få det till att bli helt tvärtom.. Det var jag som var arg/ledsen/besviken/sårad.. (mest arg).. Men nu helt plötsligt blir jag the bad guy bara för att jag reagerade och valde att skriva ut det faktum att jag kände såhär på facebook. Jag blev the evil bitch. Jag kan säga såhär: De enda som förstod vilka det var riktat till var personen/personerna själva i fråga... + ev. om denna personen pratat med några andra om detta (vilket var fallet).. Jag ville att personen skulle ta åt sig..?! Det var ju knappast menat som ett påhopp, men det är ju rätt fantastiskt hur cleaver vissa är och lyckas vända allt till sin fördel.. Det påminner mig om någonting.. en slogan som nån jag känner brukar dra.." Jag ville bara vara så jävla snäll och göra såhär och såhär.. men jag ska ALDRIG mer göra det.. buhu... Förlåt att jag försöker vara så jävla snäll då.. buhu.." -suck!


Min blogg.. Glöm inte det..

-suck!!!


Förövrigt vet jag inte om det blir nån semster för mig och Fredrik iår.. Det är jobbigt just nu och ingen av oss känner längre för att åka iväg.. Det är synd egentligen.. Men vi får se.  bajs.

Jovi!

Tänkte att jag skulle visa lite bilder på Jovis kropp i sin helhet ;)
Jag tycker att han har fått mer muskler framförallt på ryggen, rumpan och halsen/nacken! Han har blivit lite mer propitionerlig och biffat till sig lite! :) Hoppas att ni håller med mig!


Maj -09. Typ precis när vi fått hem honom



Juli -09



Maj -10



Juli -10





RSS 2.0