Uteritt!

I Lördags var det verkligen SUPERVÄDER!!
Jag och en till i stallet passade på att rida ut i den fina vädret och Bon Jovi uppskattade detta kan jag säga!

Han var pigg, men verkligen inte det minsta dum. (Okej, han hoppade till en gång när han såg nått farligt.. jag vet inte vad, för jag såg det inte ;) )

Grusvägarna ute var jättemjuka och härliga så vi passade på att ta en liten galopp! Dock var det fortfarande isigt på den vanliga rundan vi brukar rida så vi red en annan sväng, men det gick bra det med! Det känns verkligen som att våren är på väg!!
Igår var det också ganska fint väder, dock VÄLDIGT kallt!

Vi var i Bergunda och kollade på lite ponnyhopp-tävlingar samt kikade runt lite på stallen.. Det verkar faktiskt vara en jättebra anläggning! :) Vi får se om vi flyttar Jovi dit nån gång i framtiden!


Nu är det dax att åka till skolan och finslipa det sista på uppsatsen sen skickar vi in ett första utlägg av hela uppsatsen till vår handledare och hoppas på det bästa på onsdag då vi har handledarmöte! :)

Blogglust..

Blogglusten sviker mig lite..

Återkommer!

färdighoppat...

Kan bara säga som såhär att hoppningen gick inge vidare ikväll.. Har mer eller mindre bestämt mig för att säga upp min plats i hoppgruppen. Känner att det går "för fort" och jag tycker inte att det är kul när et blir "över" min nivå... Så det blir nog så.. Jag älskar fortfarande att hoppa, men på min höjd!
Så jag ska hoppa lite för mig själv och ta lite privatlektioner i hoppning istället och bygga upp mitt självförtroende igen.. (Ramlade av ganska dramatiskt för nån månad sen för er som inte vet..)


Det blev en liten film, men verkligen inget jag är stolt över.. men jaja.. Vill ni se ändå?....

Uppsatsskrivande..

Det jag sysslar med om dagarna är att skriva uppsats! Men vet ni?! Det börjar gå mot sitt slut.. Vi börjar faktiskt snart bli färdiga, har lite finslip kvar, men räknar nog med att bli klara denna eller nästa vecka! Så himla skönt att vara färdig före utsatt datum.. det innebär att det iaf. blir en vecka eller så "ledigt" att ta det lite lugnt! ;)


Eftersom att jag nu har lärt mig lägga upp filmer på bloggen så ska jag ta med mig filmkameran ikväll på hoppningen och placera den i mammas händer och trycka på rec! ;) Så hon får helt enkelt filma lite! :) Så ska jag lägga upp den här sen! (Om den blir bra;P haha)


Här är lite ovisade bilder på bloggen ifrån april förra året. Fredrik fotade när jag hoppade lite i paddocken, och han har lovat att följa med ut o fota igen så snart vi kan vara ute och hoppa! Fredrik tycker att det är såååååååååååå tråkigt att fota i ridhus då bilderna inte blir lika bra.. :)  Notera Bon Jovis enorma steg på nedre bilden! Hans trav är verkligen hans starka sida ;)




;)

Lördag och söndag!

I Lördags var mamma och jag tillsammans i stallet så vi passade på att tömköra.. Eller jag tömkörde och mamma var med! Är rätt bra att vara två när man tömkör tycker jag, iaf. när man har en häst som Bon Jovi, som man inte vet vilket humör han är på ;)

Iaf, det gick SJUUUUKT bra! Vi travade över lite bommar och han har sååå fint steg i traven vilket man verkligen ser från marken! Härligt. Sen övade vi lite på sidvärtsrörelser på töm. Mamma gick lite jämte bon Jovi och "petade" eller bara pekade lite på honom för att vara övertydliga med vad vi ville och han fattade direkt och började flytta undan, sen gick det lättare och lättare! Superbra! :)


I söndags hade jag jouren i stallet, så var där i stort sätt hela dagen.. På kvällen skulle jag dressyra lite i ridhuset efter att det varit hopptävlingar där.. När alla hindrerna var utburna gick jag ner och hann inte mer än sitta upp och börja skritta lite så släcktes alla lamporna.. ÅH, .. Snacka om att jag blev irriterad.. Men vem f*an är så jävla puckad så att man släcker utan att kolla om någon är i ridhuset?! Förlåt men det var verkligen inte OK.. Dessutom blev det kolsvart då vägen upp till ridhuset också var helt nersläckt och dörrarna in till stallet stängda.. Så jag såg typ ingenting.. Bon Jovi blev ju inte så otippat lite nervös.. men det var bara att gå upp till stallet och tända igen.. Sen skaka av sig de negativa och arga tankarna och fokusera på ridningen igen! Det gick bra faktiskt! Övade mycket galopp.. Red förvänd galopp och byten.. Red snett igenom typ och flyttade samtidigt lite i skänkelvikning i galoppen.. och sedan fortsatte jag galoppera några steg i förvänd galopp i det nya varvet för att sedan ge ny hjälp och ett fint litet byte. de två första gångerna från höger till vänster galopp gick helt klockrent!! Sedan blev han jättetaggad och det blev lite sådär i andra varvet.. Nåja ;)


Efter stallet kom jag hem och möttes av färdig middag! aaaw.. Jag måste ha världens bästa sambo alltså! Så stolt över honom att han fixat maten själv! FAKTISKT! :) Det var gult värt efter en låång dag i stallet.. var sjukt trött....


Idag har mamma bon Jovi.. Tror hon skulle göra nått lugnare med honom.. Imorgon är det nämligen hoppning och på onsdag blir det vilodag! :)

Dålig uppdatering i helgen..

I helgen har det varit minst sagt dålig uppdatering!
Nu ska jag snart iväg till skolan, men ska skriva mer senare idag om hur helgen har varit! :)

Lördag!

Då var det lördag igen! Härligt! Känns dock som att både veckorna och helgerna bara springer förbi.. Alla dagar går så fort.. Vet inte varför.. Även om jag inte "gör nått" på dagarna.. haha, eller jag sitter ju hemma och pluggar en del sen är jag ju i stallet med såklart! Men inga föreläsningar, grupparbeten, tentor,praktik, jobb etc.. Rätt skönt dock!

Men i Juni blir det andra bullar! Då börjar mitt sommarjobb och sen nästa termin i höst är det praktik för hela slanten som gäller! Sen väntar examen och jobb!! Hjälp, lite scary faktiskt! ;)




Nåja! Ska ut till stallet i eftermiddag! Tänkte kanske rida ut en sväng med jovi.. Tänkte se hur utebanan ser ut också.. Men efter det "lilla" snöovädret här om dagen så vettitusan alltså.. Vi får se vad det blir helt enkelt! :)


Återkommer! Ska försöka komma ihåg att ta med kameran till stallet idag! ;) Problemet är att det är så otymtligt att ta med en stor systemkamera med värstingobjektiv till stallet.. Borde finnas mini-systemkameror med samma kvalite på bilderna.. Finns kanske iofs?! ;)

Hopp och hej!

Tränare!

Fick en fråga i kommentatorfältet om lite vilka tränare jag tränar för och hur ofta, så jag tänkte svara lite kort på detta! :) Nu är jag ju ingen jättetävlingsryttare och superryttare så jag rider ju inte på så hög nivå ;)

För mig personligen är det väldigt viktigt att min tränare förstår mig och mina brister samt min häst och hur han fungerar, (Då han är lite speciell ;) ) Jag tycker om konkreta tips som man kan komma ihåg och ta med sig när man tränar på egen hand! Dessutom någon som är på mig ordentligt med det jag verkligen behöver tänka på! Man behöver den där intensiva träningen! :)


Bon Jovi står ju uppstallad på en ridskola kan jag ju säga först och främst så det finns ju tillgång till lite träningar där!


Jag rider dressyrspecialgrupp varranan fredag (mamma rider varranan fredag) För Anita som är ridskolechef på Växjö ridklubb där vi alltså står uppstallade! Hon har varit med sen vi köpte Bon Jovi och vet hur han fungerar vilket är jättebra! Hon har tävlat mycket i dressyr, upp till St: George tror jag?..

Sedan har jag hoppträning varranan tisdag för en tjej som heter Elin som började jobba på VRK i höstas! Jag tycker det fungerar super och jag och Bon Jovi får jättebra hjälp på den nivån vi vill! Jag är som sagt ingen hoppryttare så vi hoppar inte så högt/avancerat! Men kul är det ;) Vi  brukar även boka in lite privatträningar då och då!

Varranan tisdag är det dessutom träning för en kille (man?) som heter Magnus. Han jobbar normalt sett påm ingelstad naturbruksgymnasium men har alltså träningar på VRK varranan vecka! Har bara ridit för honom en gång än så länge och det var IGÅR ;)

DESSUTOM rider jag för Catharina Almroth några gånger om året när hon är i Växjö. Hon är överdommare i dressyr och jag tycker jättebra om att rida för henne! Hon är verkligen jättebra och konkret i sina tips, gillar att rida för henne skarpt! Och hon berömmer alltid Jovi! Kul! Synd att hon inte är i Växjö oftare dock.. Jag tror att hon håller till i skåne annars! Om ni bläddrar tillbaka lite i bloggen finns en film från när jag tränade för henne förra helgen :)


Där har vi dem jag tränar för! Ni som är ifrån Växjötrakten kanske känner igen någon av dem ;)


Typ 3 veckor gammalt kort på mig och Jovi!

Träningen igår..

Ja.. Igår var det ju träning.. Det gick väl egentligen varken bra eller dåligt.. Det var lite jobbigt för jag upplevde att han inte riktigt förstod Bon Jovi.. Typ när han skyggade för dörren.. Så sa han väl mer eller mindre att det är ju bara att ställa ifrån och rida förbi.. Jovisst..... Det är dock inte så enkelt.. Det var lite jobbigt att han typ trodde att det "bara var att göra så"... Hm.. Jaja.. jag kämpade på..
En positiv sak var galoppen! Den fungerade bra! Jag fick rida fram ordentligt i galoppen.. Han tyckte att Bon Jovi hade en ponnygalopp... hah.. Eh? Så jag fick öka och öka och öka,.. Det har jag faktiskt aldrig hört.. Men det gick ändå bra att öka och jag tyckte hans galopp blev riktigt rund och fin tillslut..

Får se om jag fortsätter att träna för honom eller inte.. Ska fundera!



Har ni sett vädret idag förresten??! Eller tja, det beror ju på vart ni bor, men här i småland är det helt vitt ute.. Så himla tråkigt!.... ;( Det var ju vår i luften tidigare i veckan?! ååååh, vad jag stör mig!!
Jaja.. jag återkommer! :)

Träning ikväll!

Ikväll är det dags för ytterligare en träning! Med en ny tränare.. Skulle tränat för honom för 2 veckor sedan men då blev han som jag nämnt tidigare sjuk! Så nu hoppas vi att det blir av ikväll! Ska bli roligt iaf!
Bon Jovi får gå ute länge idag med då jag inte ska rida förrens 7.. Så han får gå ute till minst 5 så han hinner in o äta ordetligt innan träningen börjar.. :)

Det blir nog bra! Bon Jovi har ju vilat både måndag och onsdag så jag hoppas han inte är för pigg ;)

För övrigt är det verkligen superhärligt väder idag! Jag funderar lite på att cykla till stallet, men vet inte om jag kommer orka cykla hem ikväll ;P Det är så jobbigt att cykla när det är mörk,.. och förmodligen kallt..! Men vi får se!

Världens mysigaste häst..

Ibland har jag världens mysigaste häst! Och då menar jag faktiskt bara ibland.. För ibland är han allt annat än mysig, men det ska vi inte prata om idag ;)

IDAG var han såååå mysigt! Han fick gå in liite senare än normalt.. De brukar gå in runt 4 tiden den här tiden på året, men idag fick han och en kompis gå ute till klockan 5 och dem blev glada när de fick komma in :)

Bon Jovi fick gå in i boxen och mumsa hö.. Han var JÄTTELUGN.. han tittade runt i stallet, konstaterade att alla hästkompisar var på sin plats och sen slappnade han av och stod och åt i lugn och ro.. (Han brukar ha en dålig ovana att uppmärksamma VARJE häst som går in och ut från stallet och bli ganska nervös av detta..)

Efter han hade ätit så tog jag fram borstarna och skulle börja borsta lite.. Det var så sjukt lugnt i stallet.. Bara jag och en till som stod o njöt av tystnaden och borstade på våra hästar!
Bon Jovi stod och halvsov långt inne i boxen när jag borstade honom.. Annars brukar han stå längst fram och titta ut för att ha koll på alla andra i stallet och allt som låter....
Han bara stod där och var jättemysig! Så härligt när han är på det humöret! <3 <3<3 LOVE LOVE! ;) En helt annan häst jämfört med hur han kan vara ibland.. =/



Gammal bild...

Desperata hemmafruar..

Ikväll är det säsongspremiär för Desperate Housewives! Jag kommer sitta bänkad framför tv;n med andra ord :)


Promenad...

Jag begav mig ut till stallet nu i eftermiddag iaf..
Så jag och mamma gick en runda tillsammans med Jovi,..
Alltså, haha.. Han var skogstokig i början! Helt jävla crazy, och var livrädd för allt. Slängde sig, stegrade och gjorde fin piaff.. haha..
Jag fokuserade mycket på att få honom lugn... Gjorde lite halter, ville att han skulle fokusera på mig som gick jämte och inte allt annat som fanns runt omkring.. Det gick ibland kan jag säga.. Men sista halvan av rundan var han faktiskt "lugn".. Dvs. han skrittade med sänkt rygg och huvudet inte 5 meter upp i himmelen..haha.. Han är verkligen knäpp ibland! Och det blir inte bättre av att min mamma är typ lika lättskrämd som bon Jovi.. Så fort han blir rädd för något, så hoppar även hon och skriker till.. haha, not good ;)

Hade varit lite kul o få några kort på honom när han blåser upp sig såhär.. Men av förståeliga skäl kunde jag inte ha nån kamera med på turen ... ;) Menmen, han lugnar förhoppningsvis ner sig.. Man kan tro att han varit instängd hela vintern och idag äntligen fick komma ut;)


Bestämt är nu iaf att det blir en promenad för hand i veckan! Han behöver miljöträningen och det är lättare att gå jämte honom när han är på bus-humör.. Eller snarare när han är "rädd".. Haha..

Förresten, min tränare sa att min häst är en typisk ADHD-häst.. Han tänker för mycket HELA tiden.. och behöver hela tiden bli stimulerad för inte själv hitta saker som kan stimulera honom och som han kan bli rädd för;P
Så nu har han äntligen fått en diagnos ;) haha

En himlans massa besökare.. ;)

Många nya besökare har hittat sig hit! Kul! Dock tyckte jag att ni var lite dåliga på att kommentera när jag var duktig och la upp ett videoklipp! Det tog sin lilla tid att få det att fungera vet ni!
Filmklipp kanske inte är så kul? Roligare med bilder kanske? :) Iofs inte så bra kvalite på min film men iaf ;)

Idag ska Bon Jovi få en promenad! Mamma ska ut och gå lite med honom i eftermiddag.. Jag hade gärna åkt ut till stallet, men mamma ville ha honom idag så jaja... ;)




Var och hälsade på och firade min morfar igår och när jag var där så fick jag en slags rygg korsett som de hade hemma, men var ny och oanvänd.. och så hade de tänkt på min onda rygg så jag fick prova den! Den var till nedre delen av ryggen och det gick att ha den ganska långt ner så jag tror att mitt bäcken kan må bra av detta stödet! Ska iaf prova att använda den lite när jag har ont, samt prova o har den nån gång när jag rider! Det är ju verkligen bra om den skulle kunna hjälpa! :)



Denna veckan kommer för övrigt bestå av en del plugg! Skriver ju C-uppsats på min utbildning just nu! Lika bra att jobba på ordentligt nu och ta det lite lugnare sen.. Skönare att ha den klar än att stressa in i det sista ;)


Fiiiiiiiiiilm!!!



Idag var det alltså dags för ytterligare en träning! Och tror det eller ej men det blev en film! Nu är min mamma ingen bra filmare så vi får stå ut med lite sudd ibland.. Och jag kan verkligen inte det här med att redigera filmer så det blir som det blir ;)
Musiken räckte dessutom inte till hela klippet, haha..
MEN håll till godo! :D

Notera även att Bon Jovi är väldigt skeptiskt till den som filmar och blir lite vrång på den sidan i ridhuset! ;)
Hoppas nu för guds skull att filmen fungerar! :)

Träning för Catharina!

Ikväll var det alltså dags för träning! När jag värmde upp lite i skritt och trav först själv så kändes han SÅÅ dryg och tråkig.. Men det blev det ändring på vill jag lova!

Träningen var verkligen sjukt bra och Jovi gick som en klocka på slutet! Så duktig var han! Vi jobbade mycket med mig och  min sits, och att jag skulle brösta upp mig ordentligen får att orka hålla om honom . Stabilisera bröstryggen och luta mig bakåt ordentligt var det vi övade på! För att hitta rätt bröstmuskler fick jag rida runt och skrika "HÖ".. alltså.. HÖÖW.. haha, förstår ni? När man bröstar upp sig ordetligt och stönar till... haha, vad roligt det ser ut när jag skriver, men det var verkligen sjukt bra för att hitta rätt muskler att spänna och bli stabil..

Denna stabilitet är väldigt bra på Jovi då den hindrar honom från att "hoppa till".. eller alltså.. är man riktigt stabil i sin egen överkropp och bröstar upp sig ordentligt så har man mer kontroll på honom och han skärper till sig på ett annat sätt..

Så jag har insett att jag är lite för mesig i min ridning och får tuffa till mig lite ;)

Men som sagt, mycket bra och givande träning!! :) KUL! Imorgon blir det ytterligare ett  pass för Catharina! Hoppas att det går lika bra!

(Har tyvärr inga bilder, men kanske imorgon om mamma följer med då!)



Ha en härlig helg nu alla bloggläsare! :) Det ska jag ha!

Snösulor och broddar..

Idag har Bon Jovi fått nya fina skor på fossingarna! Vi valde dessutom att inte sätta på nya snösulor! Hade ju varit lite dumt om han hade haft snösulor i maj lixom?! ;) Och snön är ju typ så gott som borta här ner i småland iaf!
Broddarna tog vi också bort! Så nu slipper vi allt meck med det!
Det är väl ett bra vårtecken?! Iaf för oss hästmänniskor! Snösulor och broddar bort = VÅÅÅR :)


Idag har Jovi som sagt vilodag och ska få vara ute i hagen lite längre än vanligt hoppas jag.. eftersom vi inte ska rida..
Imorgon kväll är det dags för träning så nu taggar jag till lite för den och hoppas att det går bra ;)

Har ni fortfarande broddar och snösulor kvar på era pollar?


Sådana här snösulor har Jovi haft i vinter!

Första inlägget på den "nya bloggen" ;)

Hallå allesammans..

Första blogginlägget på "den nya bloggen" ;) Känns faktiskt som en liten nystart, vilket är kul! Dessutom har fler och fler hittat hit vilket också är kul!

Idag är verkligen ingen rolig dag vill jag lova! Så himla tråkigt väder! Det har varit snöblandat regnväder hela dagen typ.. Så det är inte direkt nått lockande väder att åka ut till stallet i.. Och tur för mig så är det faktiskt mammas tur att rida idag, jag har haft honom 4 dagar på raken så det är inte mer än rätt ;) Och imorgon ska Bon Jovi få en välförtjänt vilodag är det tänkt!

I helgen sen är det dags för dressyrträning för Catharina Almroth! Har tränat för henne två gånger innan och det har gått jättebra båda gångerna så jag ser fram emot detta! Hoppas att Bon Jovis formkurva håller i sig :)

Jag tänkte att jag skulle ta och berätta lite om Bon Jovi och hur han är att rida!

För det första, han är en häst med väldigt mycket temperament. Han är inte den hästen som bara står och halsover i stallgången exempelvis och är således inte den som går och halvsover när man skrittar fram honom heller ;) Om Bon Jovi skulle få bestämma så skulle framskrittningen helt tas bort från schemat och galoppen skulle komma först! Haha, näe riktigt så illa är det inte! ;) Förr kunde han verkligen inte skritta.. Han taktade hela tiden och hade ingen rytm i skritten alls.. NU däremot har han fått en jättebra skritt och kan arbeta i skritten och samtidigt behålla takt och tempo!
När man sedan börjar ta tyglarna så tror han ungefär att det är trav med en gång.-. Haha.. Han är väldigt ivrig och vill gärna ligga steget före mig. Därför gäller det att hela tiden hålla om honom.. Man kan verkligen inte bara sitta och åka.. inte ens i skritten.. Då tar han chansen att ta kommandot med en gång! Han är ofta pigg när man börjar trava, men samtidigt väldigt lydig, och mjuk redan från första stund. Absolut ingen dragkamp här inte. Har man tur så är han redan efter några varv eftergiven och man har endast ett lätt härligt stöd i handen, precis så som jag vill ha det!

När han inser att det är dax att galoppera är han också oftast lugn nu för tiden.. Dock kan han bli lite ivrig om man exempelvis ska fatta galopp från skritt.. och börjar då trippa lite. Då är det bara att säga till honom lugn men bestämt att vänta på sin ryttare! Han är alltså väldigt arbetsvillig men lite för ivrig och lite för mycke tänkare för sitt eget bästa! Ibland slutar det med att man får ta tag lite i honom och säga till honom på skarpen om han blir får "på" och ivrig.. Det kan han ta nu.. Innan blev han väldigt förnärmad och började studsa ännu mer.. haha.. Men han har växt upp lite!

Jag måste ändå sammanfattningsvis säga att det är mycket roligare med en häst med lite temperament än en häst som har tappat sin livsgnista och mest lullar på i samma tempo, samma takt, och samma form... Det måste vara tråkigt att rida sådana hästar där allt bara fungerar och är sådär allmänt "okej" ?! Eller vad säger ni?! :D



Finaste Jovi! Bilden tagen sommaren-10

NY DESIGN!

Har ni sett?!!! Vilken förändring det blev på bloggen! Det är min duktiga sambo som har suttit och fixat och donat med designen och herrejesus vad bra det blev! Är så nöjd! :)

Vad tycker ni?! Visst blev det såååå bra!!

Tack Älskling! ;)

Ridövning!

Hejhopp!
Idag har jag ridit Jovi! Det stod markarbete på schemat! Efter gårdagens hoppning så kände jag att jag behövde jobba lite lydnad! Det låg massa bommar i ridhuset så jag ändrade om lite och la upp en liten "bana".

Haha, här kommer en liten bild på övningen jag gjorde! haha, kolla paintskillsen lixom! haha, satt o skrattade när jag ritade denna vill jag lova!
Men iaf! Start är vid pilen längst ner till vänster.. Där fattar man galopp! Sedan galopperar man över de blåa bommarna.. (På typ stora mittvolten) Man rider UTANFÖR travbommarna.. Sedan bryter man av till trav och går ut på spåret igen för att sedan vända upp mot travbommarna (de svarta) längs med ena långsidan! Travar över dessa och sedan fortsätter långsidan ner. Där börjar man om övningen igen genom att fatta galopp. :)
Hoppas ni fattar typ vad jag menar ;) haha!




Bon Jovi var verkligen SUPERDUKTIG! Han var så lugn och fin! Han brukar bli ganska taggad av galoppbommar och vilja gasa på lite, men han var jättelugn och kom tillbaka fint i traven och travade lugnt och fint över travbommarna för att sedan rulla in i en lugn och fin galopp igen! Så nöjd med honom! :D

En måste dag...

Idag är det en dag då man har massa måsten...
Jag måste tvätta.. Fredrik har inga rena kalsonger kvar, haha... Vilka problem... Men för husfridens skull är det lika bra att ta tag i det :)
Sen när man tvättar är det alltid bra att passa på att städa.. Lämpligt att göra medans man väntar på att tvätten ska bli klart ;) Annars brukar man ändå bara sitta och slösurfa under tiden :P Iaf jag! haha!

Sen har jag lite plugg som måste göras idag med! Vår uppsats går verkligen framåt! Resultatet är i stort sätt klart, så imorgon ska vi ge oss på diskussionen! Den lär nog dock ta ett tag.. Så kanske nån gång i slutet på nästa vecka att vi har ett första utkast på hela uppsatsen! :) Känns skönt iaf!



Hoppningen igår gick bra! Dock har jag ju börjat använda säkerhetsvästen nu när jag hoppar och jag känner mig verkligen stel i den.. Kan inte slappna av alls, så ibland blir jag lite tafatt i min ridning,.. Vilket resulterar i att jag "överger" Jovi lite i anridningarna mot hindret, och det gillar han inte! Då blir han osäker och vill inte alls vara med ;) Men men, vi får se .. Antingen blir det bättre med västen, eller får jag inhandla en ny... Hade dock hellre lagt de pengarna på ett par nya dressyrstövlar! ;)



Snart kommer det föresten upp en ny header här på min blogg! Så håll ut utkik! :)



En Bon Jovi som badar får stå för bilden! ;) Detta ser vi verkligen fram emot!!

Superväder!

God morgon/Förmiddag!

Idag är det verkligen SUPERVÄDER! = Bra humör = Blogglust tillbaka ;)

Jag har varit ute i stallet nu på fömiddagen och sysslat med handikappridning! Ska nämligen vikariera lite för min mamma (haha) när hon behöver vara ledig så att lektionerna slipper ställas in :) Så jag gick bredvid lite idag och kollade in all utrustning och rampen osv. så jag har koll! :)
Skönt att kunna jobba några timmar extra varje månad iaf och dryga ut kassan lite :) Dessutom är det härligt att få vara ute och gå i det fina vädret med hästarna! Och träffa massa folk samt personer som jag även kommer träffa i sommar då jag ska jobba som sjuksköterska inom handikappomsorgen här i Växjö! Perfekt alltså :)



På tal om sommarjobb! I eftermiddag ska jag iväg och träffa chefen för jobbet och prata lite om sommaren samt skriva lite papper och så :) Hoppas det blir bra! Lär ha jobb hela sommaren iaf, och det är välbehövligt! Money money money! ;)



Ikväll är det hoppning med Jovi på schemat! Hoppas att min fot överlever! Men den känns bättre. Får dock se om stövlarna går på bara :)

Jag återkommer...

Jag återkommer snart! Är inte på topp för tillfället. Om jag bloggar blir det bara massa deppiga och arga inlägg!

Hörs snart igen!

Söndag.

Då var det söndag!
Igår hade vi en trevlig kväll hemma hos ett par kompisar i Väckelsång! Det bjöds på god mat och så spelade vi spel! Var inte hemma o i säng förrens 1 tiden..
Så idag tog vi oss också lite sovmorgon. Sedan har vi tagit en liten promenad till affären nu på förmiddagen vilket var skönt! åtminstonde när man gick i solen! Skuggan var kall!!

Ska strax börja laga lite mat för efter lunch nån gång ska jag ut till stallet! Det är ju jättefint väder så kanske att man kan rida i paddocken? Jag tror nästan att det är tillräckligt mjukt för det nu! Vi får se vad det blir!


Min fot mår lite sådär fortfarande. Men får jag inte på mig ridstövlarna så tar jag en tur barbacka istället! :) För rida det ska jag! :D




En bild från typ 3-4 veckor sen.. Då var det mycket snö fortfarande! Idag känns det som att mycket av den har smält bort! Dax att ta ur broddarna snart kanske? :)

Lördag..

Idag passade vi på att sova ut länge både jag och Fredrik, vilket var skönt!
Sen passade vi på att åka en runda i stan.. Först till media markt, sen köpte vi med oss lite mat och satt och åt vid en sjö ;) Mysigt väder har vi verkligen i småland idag!

Sen åkte vi hem och kollade på en film.. som alldeles strax är slut.. Nån dålig rysare.. haha

Nåja. Blev alltså inget stall idag.. Mamma fick ta Bon Jovi...
Ska försöka rida imorgon har jag tänkt. Hoppas jag får på mig ridstövlarna.. Annars tar jag o rider en sväng barbacka.. vi får se :)

Nu ikväll ska vi bege oss till Väckelsång o träffa ett par kompisar! Blir trevligt värre! :) Kanske uppdaterar lite till när jag kommer hem ikväll!


Njuuuut av det fina vädret ni som har haft turen att ha det!


En ny dag...

Idag är det faktiskt hyffsat fint väder och dessutom flera plusgrader ute! Bon Jovi får vara naken idag och det tror jag inte han dör av.. Det är bra att han är det nu när han fäller så jävligt..

Satt just o tänkte att fasen vad skönt det skulle vara med en lång promenad i skogen.. Men sen kom jag på att jag har en blå fot.. Jag kan stödja på den, men det gör ont.. Nu lär jag väl inte kunna rida på några dagar bara på grund av detta.. Jävlaidioti..;( . Mamma får ta stallet idag med andra ord.. -suck jag som ville dit, men lite svårt när man knappt kan gå...


Det är så jävla drygt att man alltid ställer upp för allt och alla och bara får massa skit tillbaka.
Min Sambo och mina föräldrar tillhör dock den lilla skaran som ständigt ställer upp för mig, så det tackar vi för.. :)

Detta får bli det sista arga inlägget..
Jag återkommer snart med ett gladare inlägg..



Arg...

Ikväll är jag arg.. SUPERARG!


Skrev ett längre inlägg, men insåg att det bara är onödigt att publicera......
Kan väl säga som sammanfattning att jag önskar att man kunde skilja på stall och fritidsgård.......

Dagen slutade med att Jovi trampade på min fot... Enorm smärta och en blåsvullen fot..
Nu intar jag soffläge och fortsätter vara arg...

mer bilder!

En liten bildbomb till ;)










Discogrimma!

När jag var på Hööks för ett tag sedan köpte jag en discogrimma till Jovi! Jag tycker den är störtcool ;) Vad tycker ni? ;D




BILDBOMB!

Här kommer en smärre bildbomb! Alla kort tagna av Fredrik!














Bjuder på en failbild också..;) En farlig dörr! :D




Kommer mer bilder imorgon! Fredrik tog över 500!!

Ps. Är jättemedveten om min sist! Har jääättesvårt att sitta ordentligt ner i sadeln! Blir gääärna framtung.. inte bra!







ååååååh :(

Det blir ingen träning idag!! Han hade blivit sjuk (?)... åh, jag som taggat!!

Jaja, ska ut och rida en sväng snart iaf! Om jag har tur kanske F vill följa med och FOTA?! eller filma!.. har aldrig lagt upp nån film här på bloggen tidigare.. vet faktiskt inte hur man gör?!.. Men det får jag ta reda på om jag lyckas få med sambon till stallet, haha.. lättare sagt än gjort!

Jag återkommer hur som!

Träning..

Ikväll är det dressyrträning för en ny tränare. Det ska bli spännande och jag hoppas att det går bra! Jovi har ju som jag nämt tidigare varit lite för mycket på tårna de senaste dagarna.. han kanske börjar få vårkänslor?! :D
Vi hoppas på det bästa iaf! Och att min rygg/bäcken inte ska börja spöka igen...

Återkommer med resultatet ikväll ;)



Våååår. Denna bilden är tagen i April förra året.. Känns ganska avlägset att rida i paddocken i t-shirt.. Dock märkte jag att snön och isen är påväg bort på vägen till hagarna och i padocken.. om en vecka eller så hoppas jag att man kan rida uuuuuteee!

maaaaaat

Jag fortsätter att ladda upp lite bilder på mat, haha!
Ikväll blev det rödspätta, sparris, potatis, morötter och såååås! Mums!


Trött...

Denna vecka har egentligen inte börjat alls bra..

I måndags var den värsta dagen på länge.. Inte för att jag brukar vara deppig.. men jag satt o störtlipade större delen av dagen... utan att förstå varför.. Usch.. Det var som att något kändes så fel.. Och stackars Fredrik försökte göra allt för att få mig glad.. laga mat, massage, kli på ryggen.. Men näe.. Usch vad jobbig jag måste ha varit... Mina hormoner är nog aningen i obalans.. Undrar var det beror på? Hade iaf. känslan av att allting går emot mig.. men antar att man får ha sådana dagar ibland...hm..

Igår mådde jag dock bättre.. Men fasen vilken lång och jobbig dag.. På morgonen åkte jag till Ljungby för att intervjua en sjuksköterska till vår C- uppsats.. Sen åkte jag hem.. slängde i mig lite lunch och transkriberade hela intervjun.. Det tar sin lilla tid vill jag lova.. Jag hann precis.. lagom till jag skulle ner till CLV och ha ytterligare en intervju med en annan sjuksköterska! Båda intervjuerna gick iaf bra! Men jädrar vad trött jag var sen klockan 19 på kvällen när allt var renskrivit.. haha..

Därför ska jag ta det såååhäääär lugnt idag.. Hm.. kom dock på att jag lovat mig själv (och F) att diska.. och tvätta...ah >_<.. Jaja.. så småningom ;)

Har dess utom lite kodning av intervjuerna att göra...åh. där rök min lugna dag.. ;(


Nu ska jag sluta skriva deprimerande saker ;)
Återkommer när humöret kommer tillbaka! Förmodligen ikväll :)


Bon Jovi och första snön.. (21 oktober) Hoppas vi har sett den sista snön snart... :)

RSS 2.0