Restaurang och bio!

Ikväll ska jag och F ut o äta och sedan gå på bio! Det blir med största sannolikhet mysigt! Vi tar nog en promenad ner till restaurangen som inte ligger så långt här ifrån och sedan efter det går vi till bion också! Myspys!

Hoppas ni också får en fin fredagkväll!


Leeediga fredag..

Idag är min sista riktiga lediga dag innan nästa kurs börjar i skolan på måndag.. Det är en stor medicinkurs och det känns som att den kommer ta mycket tid! Vi har 3 tentor som ska avverkas innan skolan slutar den 4de Juni, så ni förstår själva att det kommer bli tufft! =/ Jaja, det brukar ju gå bra, och medicin är ju faktiskt helt överlägset det intressantaste ämnet som vi läser på sjuksköterskeutbildningen. Inte massa flum och hälsa, lidande och välbefinnande utan konkret fakta! Det gillar jag, oftast iaf ;) Sen är det sjukt intressant att när man förstår hur olika processer i kroppen verkligen fungerar på ett djupare plan!


Så idag är jag dessutom hästfri då mamma ska rida! Kanske att jag åker ut en kort sväng lite senare ikväll. vi får se!

Därför har jag iaf. tänkt att inte bara chilla bort denna dag ;) Har redan satt på en maskin tvätt med sängkläderna och bäddat rent i sängen. Ska försöka orka diska lite snart också och sen ska jag CYKLA (!) ner en runda på stan och kolla runt lite.. Min mamma tjatar jämt om att jag ska unna mig massa saker.. haha, jag är verkligen en SPARA-människa annars och alla överblivna pengar går in på banken! (vilket förövrigt lönar sig ordentligt snart när man går i husköpartankar!;) )
Men, så jag tänker som sagt ner och "unna" mig något fint, haha. Är inne på att köpa nya kuddar till soffan..spännande va? Har tittat ut några fina på INDISKA


Dem har väldigt mysiga kuddar på indiska om du frågar mig!



Så där är min plan för dagen! Skönt att ha en sånhär dag! :) Nu ska jag hoppa in i duschen! Tjingeling!

Hoppning!

I morse var det dags att hoppa lite!

Igår  när vi red ut i skogen var Bon Jovi lite meckig och dryg i munnen,.. Han var jätteframtung när vi travade och tog tag i bettet och drog.. INTE OK! Så jag var lite nervös över att den känslan skulle vara kvar idag... Men icke!

Han kändes fin redan när jag började skritta.. I framridningen övade vi mycket övergångar och temopväxlingar, vilket var sjukt nyttigt! Kort trav, ökad trav, skritt, fram i trav igen.. osv. Snabbt skulle det gå, alltså, kvickt!:) Skritt och så trav med en gång,. ni förstår!?  Sedan gjorde vi lite samma sak i galoppen! Kortade upp, och sedan red framåt ordentligt! Han var så jäkla duktig! Sedan bara rullade vi över några små hinder, vilket också flöt på jättebra! Han var lugn både innan och efter hindrerna, vilket kändes jättebra! Min sits kändes också mer upprätt (Har en tendens att luta mig framåt för mycket annars)


Sedan hoppade vi en lite bana med en oxer, ett räcke och ett kryss! Mycket svängar var det och det gick verkligen kanon! Det är så himla kul när allting verkligen fungerar :)
Så, med andra ord; Ett jättebra träningspass! Och en jättebra tränare till hjälp såklart! :)



Fotot är taget utanför stallet!

Härligt väder!


Vi har fortfarande jättehärligt väder här nere i småland! Man kan verkligen inte klaga!!
Igår så fick Bon Jovi sig en välförtjänt vilodag.. Eller tja, han har tagit det rätt lugnt hela denna veckan faktiskt, med lite tömkörning, barbackaritt osv.. Men lite påskledigt förtjänar ju även hästarna, eller hur?

Ikväll däremot är det dags för uteritt! Ska bli mysigt, tror att det blir rätt perfekt väder idag! Det är lite svalare, men ändå soligt. Skönt att det inte är sån gassande sol om ni frågar mig..

Och sen imorgon ska jag hoppa lite med Jovi tillsammans med Elin! Får se om hon kanske vill rida honom lite först, vilket jag tycker fungerat bra innan! Hoppningen har ju blivit lite jobbig för mig sen jag ramlade av, men vi är på god väg tillbaka.. I Söndags när jag red lite på banan så stod där några hinder uppställda så jag hoppade lite.. Började med mini-kryss och sen blev det räcken som låg på 80cm. En helt lagom höjd i mina ögon! ;)





Finaste<3

Clinic!



Woho! Spännande att Tobbe kommer till min hemmaklubb! Jag ska dit och titta! Har redan bokat biljetter;)

Tömkörning!

Vet inte om jag berättat det i bloggen innan men jag tömkör Jovi ganska mycket! BRukar bli ungefär en gång i veckan, ibland lite oftare, ibland lite mer sällan :)

Igår var det iaf dags igen! Vi var i padocken och jag la fram lite travbommar! Redan från början märkte jag att han kändes jättecool. Han var inte lika spänd som han brukar vara.. Han brukar gå på tårna när man bara skrittar fram honom,... hehe..
Men igår var han som sagt jättefin.. Vi skrittade lite på tömmarna och efter ett tag spännde jag in honom med inspänningstyglar. Vi skrittade, gjorde halt, ryggade, flyttade i sidled och sedan travade vi även. Gjorde volter, serpentinbågar och travade över bommarna och han var fortfarande lika cool! :)

Därför bestämde jag mig för att även galoppera lite! Gjorde "galoppkomando" till honom (dvs. att jag gör ett galoppsteg själv) och han fattade med en gång och rullade in i en lugn och trevlig galopp. Vi galopperade i båda varven och efteråt var han fortfarande lika lugn! Jag och mamma var helt chockade, han brukar ju faktiskt bli ganska exalterad, spec. efter galopp!

Efter passet i padocken så tyckte jag att, vi skrittar av honom på tömmarna ute i skogen! Min mamma var skeptisk, men jag tyckte att det var en bra idé! Så vi gick iväg. Jovi tuffade på och tro det eller ej, men han var helt amzing. Bara luffade på som om detta var ingenting! :)


Det är sådana här pass som gör att man "kan ha överseende" med andra, mindre bra pass där han är allmänt på tårna! ;) Kändes iaf. jättebra!


Padocken! :)

Aktiv igen..

Ska bli lite aktiv här igen!
Här är en rolig bildserie från idag när Jovi hade badat! Släppte ut han i hagen efter badet och han bestämde sig för att bli smutsig igen;) ren kan man ju inte vara för länge, hehe.



Precis släptt han här.. Går mot bottre delen.. Känner sig hotad av hästen på bilden, haha..ser ni?


Hotet blev lite för stort.. han flyr travandes.. haha..


Hejdååååå...



Här är mina kompisar! Då vågar jag nog rulla mig ;)



Åh... gnugga in smutsen lite till...


Skööönt!


Imorgon ska jag jobba lite i stallet åt en av ridlärarna! Men bara 8-12. Sen ska jag och Fredrik iväg på äventyr! Tar kanske med mig kameran då med! :)

Stallet..

Eftersom jag varit lite FÖR oaktiv nu så tänkte jag sänga upp lite nytagna bilder! På stallet och Jovi!


"Vår hage" Sträcker sig nerååt en ganska bra bit. Sista delen är gräs/sten/lera och resten alltså grus!


Lite närmre bild.. Man kan skymta hästarna läängst ner. En står till vänster också. Här går alltså våra hästar under vinterhalvåret.. Okej hage i mitt tycke, men inte mer..


Snygg profil ju!


Han är riktigt fin i kroppen nu tycker jag! :)


Mr. Prickfot! ;)


Han är en riktig posare! ;)


Stallet, sett från hagarna. Till vänster ligger privatdelen av stallet.


Paddocken, sett ifrån stallet.


Stallet, den öppna dörren går till privatstallet! Det andra fönstret på kortsidan är från Jovis box!


Stallet sett ifrån vägen/parkeringen typ.


Sådär! Nu har ni fått värsta bildbomben ;P


Sjukdomarna fortsätter..

Ja.. Mitt sjuka jag fortsätter.. Mina öron har gjort sjuk ont i samband med den här jävla förkylningen.. så igår stod jag inte ut längre utan åkte ner till jourläkarcentralen..
Har åkt på öroninflammation, så nu äter jag antibiotika både i tablettform och örondroppsform.. Dessutom toppas det hela med lite kortisonspray och kontinuerlig dos av Ipren..

såå.. sjukstugan fortsätter!..



Sjuk..

Jag har varit super-ultra-jätteförkyld nu i typ 1 vecka! Känner mig såklart bättre, men en sak är riktigt störande! Jag har världens LOCK för båda öronen som vägrar ge med sig! Det är skifrustrerande, då jag hör allt mycket sämre och mycket dovare!.. Sitter och tryckutjämnar med näsan typ hela tiden och det hjälper ibland, men bara för några sekunder, sen kommer det tillbaka igen ;(
Åååh, Så drygt! >_<


Idag skulle det bli regn var det sagt. Ännu så länge har det inte kommit, så vi får väl hoppas att det förbli uppehåll resten av dagen och att regnet istället kommer inatt när vi ligger och sover! Då får det gärna regna!!


Igår vad jag och mamma i Ullared! Det var kul! Dock måste jag säga att deras häst-sortiment börjar bli tråkigt! De har aldrig några nya grejjer tycker jag inte och dessutom hade de typ inga av de sakerna vi verkligen behövde. Behöver en ny dressyrsadelgjord i läder=fanns ej. Behövde även lite nya lindor,men de hade knappt några. Jaja! Älskar Ullared ändå! Köpte ju lite annat smått och gott också!
Bon Jovi fick alltså vila igår då vi var hemma runt halv 6 tiden och trötta i benen då!!

Idag ska mamma rida Jovi och imorgon ska vi rida ut är det tänkt! :) Får hoppas att det inte regnar då iaf!


Återkommer!


Snart kanske det vore dax för en liten tur till sjön? Förra året så gick jag jämte Jovi i vattnet och inte så långt, men kanske ska prova att sitta på och gå i lite längre i år? ;) Får ta med en säker hästkompis så vågar han sig nog också ner! Han är ju inte direkt rädd för vattnet iaf!

Denna veckan..

Egentligen har jag en rätt  lugn vecka.. Vi är klara med vår uppsats och därför tar vi det lite lugnt nu innan inlämning vilket är skönt!
Igår var jag i stallet från typ 12 till 17.. Det blev några timmar men det var så fint väder så jag passade på att sitta ute och smörja allt jag kom över ;) Så nu är det mesta tip-top!

Tog in Jovi en sväng mitt på dan och longerade lite i ridhuset, både med lina och utan! Han är SÅ duktig måste jag säga! Han är VÄLDIGT uppmärksam .. på mig oftast! Men om han hör något annat ljud eller en häst som gnäggar så tappar han fokus ganska lätt.. Det är något jag ogillar lite ;P Vill att han ska strunta i det andra och hålla koll på mig istället, men han är en sån som vill ha koll på allt!

Idag däremot blir det dressyrträning! Eg. Skulle jag haft hoppträning ikväll men jag har sagt upp min plats i den gruppen så de 2 återstående träningarna tänkte jag rida i en dressyrspec. istället! Hoppas att det går! :)



Brist på nytagna bilder... Satt o kollade igenom bilderna från denna dagen igårkväll och gillar de verkligen!! Så härlig känsla i dem :)

Booorde..

Jag vet att jag borde blogga, men just nu finns det inte jättemycket att blogga om. hehe..

På måndag blir det en sväng till Ullared vilket ska bli kuuuuul! Love Ullared! ;)

RSS 2.0