Jovi

I Fredags skadade Bon Jovi sig lite.. Eller han blev rädd när mamma skulle gå upp från ridhuset och sparkade i väggen lite.. det syntes inget på honom då och han var inte halt.. men dagen efter när jag skulle ha dressyrträning var hans ben jättesvullet :( Så himla trist att det inte blev någon träning..

Dessutom skullle hästarna släppas i gräshagarna i söndags.. Som tur var blev han bättre tills på söndag och var då endast lite svullen.. därför beslutade vi att han fick gå ut iallafall..! Han blev superglad, men ägnade sig nästan bara åt gräset, så det var tur att de inte sprang så mycket :)
När vi tog in han på eftermiddagen så var han ännu bättre i benet,.. så jag hoppas att det är borta/bättre idag :)


På Fredag har jag min sista tenta för denna terminen.. sen är jag klar med halva min utbildning!! Hur sjukt känns inte det då ? :D Härligt tycker jag!!

På tisdag börjar dock mitt sommarjobb.. ska jobba v 23-30. Blir alldeles lagom mycket faktiskt! : ) Sen är jag och Fredrik ledig 3 veckor tillsammans :)


Jag fick en en jättefin stor kruka/låda i födelsedagspresent av Fredriks föräldrar med massa kryddor i, och SMULTRON! <3

Storstädning...

Nu på morgonen har jag och Fredrik ägnat oss åt storstädning.. jag kan ju säga som såhär att när vi väl städar så är det inte lite vi städar.. Fredrik står just nu och skrubbar hela duschen, efter att ha skrubbat hela toastolen.. invändigt och utvändigt, haha!
Jag tar en liten bloggpaus..det är så fint här nu, det luktar mr. muscle (stavning?) .. ni vet rengöringsmedel...
Vi har även en fin blomma på bordet.. den fick man gratis på ICA för att vi är sådana trogna kunder, haha. Det är fint med blommor tycker jag, dock är jag verkligen sämst på att ta hand om dem.. Fredrik däremot.. han blir nästan lite manisk med sina orkideér.. "TITTA VAD MÅNGA KNOPPAR!!!"... Han vårdar dom verkligen ömt.. det är bra : )


Igår såg vi som sagt the human centepide.. och jag måste upprepa.. se INTE den.. jag höll på att kräkas.. Den förste i "ledet" tvingades äta.. typ hundmat?!.. och efter x antal dagar behövde han uträtta sina behov..behöbver jag säga mer?! Lucky number two lixom.. fyfan....

Byter ämne innan jag kräks..

Idag ska jag på dressyrträning för Catharina Almroth.. Hoppas det går bra!
Efter det blir det hemåt, duscha och lite så.. sen får vi lite besök ikväll från Fredriks familj..vi ska fira mig, äta lite ostbricka och sådär.. blir nog trevligt!

Back to städningen!!


The Human Centipede

The Human Centipede är den sjukaste filmen jag har sett i hela mitt liv.. jag tror att jag spyr snart....

SE INTE DEN!!!!!!!!!!......



Vad är det för en daaag?!

..Är det en vanlig daaaag?!  Nej, det är ingen vanlig dag, för idag är det miiiiiiiiiiiiin födelsedag, HURRA HURRA
HURRA!!


Än så länge har jag fått en tårta av Fredrik! Han hade även köpt SIMS 3, psylpaket, och destination världen : ) Så nu vet jag vad jag ska göra hela sommaren! DVS, sitta ute på ballen och spela sims!! :D


Om några timmar kommer Jörn, Vivvi och Eva hit! Det blir spännande! Okänd destination... :) Eva ska få sina födelsedagspresenter också! : )

Imorgon kommer nog Fredriks familj!

På söndag ska min familj fira mig! Dvs, mamma, pappa, bror, mormor, morfar och älskling!

Så det blir nog en bra helt tror jag:)


Ramlade i backen...

Igår red jag dressyrlektion och det gick så himla bra! Han var största delen av lektionen jättelugn och mjuk till och med i galoppen! Jag var jättenöjd!
När vi sen skrittade (av) så fick Bon Jovi syn på ett spöke (?!) utanför staketet och bestämde sig för att det var jättefarligt. Han slängde sig bakåt och jag hann inte reagera så jag flög i backen.. Reste mig upp och såg Bon Jovi springa till andra änden av bana, haha. Typ "Jag tänker INTE stanna här!!"
Jag har verkligen "väntat" på att jag ska ramla av honom,. med tanke på att han är ganska nervös av sig och ofta blir rädd för saker så är det rätt skickligt av mig att jag inte har ramlat av förrens nu :P



Inte kan man väl tro att detta lilla liv kan vara så dramatisk? haha. (Ett gammal kort på Bon Jovi som 1-2åring. )

Suushi!!

Igår träffade jag Emma en sväng på stan! Vi var sugna på sushi, så vi bestämde oss för att gå och äta! Ååh, alltså, jag ÄLSKAR sushi!! Det är helt galet vad gott det är!! Synd att det är ganska dyrt, annars hade jag ätit det mycket oftare!! Vi satt där o åmade oss för att det var så gott! Dessutom blir man bara sådär lagom mätt, perfekt!



Sen köpte jag mig även en ny kjol! Har letat efter en snygg pennkjol ett tag och idag hittade jag en PERFEKT! Den sitter som smäck så nu ska jag bara övertala Fredrik att ta en dag o fota mig lite :-)




Den är så snyggt, och jag verkligen älskar kjolar med hög midja!



Igårkväll bar vi massa hö upp på logen i stallet.. 136 balar blev det. Kommer dock bra mycket mer senare i sommar! Fan vad jobbigt det var! Jag satt uppe på högen och la alla på rätt plats.. man måste packa stabilt vill jag lova.. annars är det rasrisk! ;P

Ikväll blir det dressyrträning med Jovi!

Tisdag.

God morgon!
Idag är det skittråkigt väder ute ;( Alldeles grått och trist.. snart kommer väl regnet också... ^^

Igår red jag Jovi lite i Paddocken, och som alltid är han pigg ute! Inledningsvis gick det jättebra, han var jättefin i traven.. och även första galoppen.. efter man har gallopperat blir han dock lite knäpp.. han vill galoppera mer helt enkelt och blir lite överladdad..

På lördag ska Jag och Jovi rida för Catharina Almroth igen vilket jag hoppas ska bli lika givande som sist! Hon var verkligen jättebra!!


Ikväll är det bära-in-hö-dag... blir lite småjobbigt, men hoppas att många hjälper till så går det nog lite snabbare!

Nu ska jag nog äta lite frukost!

Måndag igen..

Idag är det måndag.. det är lite tråkigt.. helgen har varit rätt dryg.. iaf. början av den.. jag åkte på förkylningen från helvete och låg i fosterställning och grät omfamnad av en tröstande Fredrik.. haha! Detta är dock sant, jag har nog aldrig kännt mig så dålig.."Det var ju bara en förkylning"...huuuaa säger jag!!

Iallafall.. ig¨r var jag i stallet i princip hela dagen!
Red Jovi en sväng på morgonen.. vi red ut i det fina vädret tillsammans med 2 andra pållar! Mysigt! Sen byggde vi och donade med hagarna som de ska få gå i på söndag! Hoppas verkligen att det är fint väder den dagen.. inget regn alltså, vill inte ha en halkande/ramlande häst...

Kvällen ägnades åt plugg.. kände att jag hade legat lite på latsidan resten av helgen..(med viss förståelse dock...)



Imorse hade vi ett litet seminarium i skolan om läkemedelshantering.. mycket intressant och lärorikt vill jag påstå! Resten av dagen ska det pluggas psykiatri.. har muntlig tenta på onsdag.. hektiskt vecka med andra ord..
Ska försöka hinna med en sväng ut till stallet i eftermiddag också.. är egentligen sugen på att rida, men vet inte om jag har tiden för detta.. återstår att se hur effektiv jag är...

Ciao!

morgon stund har...

..guld i mun? Nä, jag vet inte? snarare keso.. jag har blvivit sååå beroende av just keso.. fredrik gillar inte min nya vana...hm..Klockan är kvart över 6 och jag är uppe... ska vara i stalletvid 7 och ha jouren.. very funny indeed..

Vi ska dessutom förbereda beteshagarna så pållarna kan släppas där nästa helg! Jag vet en som kommer bli glad över det alltså!

Igår grillade vi på vår fina balle.. myyysigt var det.. Sen tittade vi på en sjukt rolig film.. om en pojke tror jag den hette?.. gick på 3an iaf.. HAHA, säger jag bara!! Fredrik hade såklart redan sett den..(Har inte lyckats hitta många filmer han inte har sett..) DOCK.. "fixade" vi fram en annan film också.. den hann vi dock inte se.. den handlar iaf. om en galen kirurg som bestämmer sig för att experimentera lite och operera ihop människor till en tusenfoting. HAHA.. det är alltså en skräckfilm ;D Ska ge en liten recention på den när vi sett den, kanske ikväll :P



Nu ska jag återgå till min Keso, sen kommer mammsen och hämtar mig snart!
Fint väder tycks det bli idag iaf!



Sooommmar

Vet ni? Nu är det soooooooooommmar!
Idag svettades jag vill jag lova... i ansiktet... haha, då är det rätt varmt?

Länge sen jag skrev nått här.. så kanske ska lägga upp lite "nya" bilder på Jovi :)







Utvecklingen går verkligen framåt med Jovi.. Snart är det sommar och då är jag leeedig mycket.. jag har ett mål med ridningen i sommar just pågrund av detta.. eftersom han kan förvänd galopp hyffsat nu, så har jag tänkt att vi ska börja befästa lite enkla byten .. vi får väl se hur detta ska gå.. Någon som har något bra tips på övningar när man ska lära en häst galoppombyte? :)

RSS 2.0