Lördag och söndag!

I Lördags var mamma och jag tillsammans i stallet så vi passade på att tömköra.. Eller jag tömkörde och mamma var med! Är rätt bra att vara två när man tömkör tycker jag, iaf. när man har en häst som Bon Jovi, som man inte vet vilket humör han är på ;)

Iaf, det gick SJUUUUKT bra! Vi travade över lite bommar och han har sååå fint steg i traven vilket man verkligen ser från marken! Härligt. Sen övade vi lite på sidvärtsrörelser på töm. Mamma gick lite jämte bon Jovi och "petade" eller bara pekade lite på honom för att vara övertydliga med vad vi ville och han fattade direkt och började flytta undan, sen gick det lättare och lättare! Superbra! :)


I söndags hade jag jouren i stallet, så var där i stort sätt hela dagen.. På kvällen skulle jag dressyra lite i ridhuset efter att det varit hopptävlingar där.. När alla hindrerna var utburna gick jag ner och hann inte mer än sitta upp och börja skritta lite så släcktes alla lamporna.. ÅH, .. Snacka om att jag blev irriterad.. Men vem f*an är så jävla puckad så att man släcker utan att kolla om någon är i ridhuset?! Förlåt men det var verkligen inte OK.. Dessutom blev det kolsvart då vägen upp till ridhuset också var helt nersläckt och dörrarna in till stallet stängda.. Så jag såg typ ingenting.. Bon Jovi blev ju inte så otippat lite nervös.. men det var bara att gå upp till stallet och tända igen.. Sen skaka av sig de negativa och arga tankarna och fokusera på ridningen igen! Det gick bra faktiskt! Övade mycket galopp.. Red förvänd galopp och byten.. Red snett igenom typ och flyttade samtidigt lite i skänkelvikning i galoppen.. och sedan fortsatte jag galoppera några steg i förvänd galopp i det nya varvet för att sedan ge ny hjälp och ett fint litet byte. de två första gångerna från höger till vänster galopp gick helt klockrent!! Sedan blev han jättetaggad och det blev lite sådär i andra varvet.. Nåja ;)


Efter stallet kom jag hem och möttes av färdig middag! aaaw.. Jag måste ha världens bästa sambo alltså! Så stolt över honom att han fixat maten själv! FAKTISKT! :) Det var gult värt efter en låång dag i stallet.. var sjukt trött....


Idag har mamma bon Jovi.. Tror hon skulle göra nått lugnare med honom.. Imorgon är det nämligen hoppning och på onsdag blir det vilodag! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0