häst+praktik

Hejhopp..

Igår var Bon Jovi riktigt seeg när jag skulle rida fram.. haha, hade han lite träningsvärk kanske??! ;)

Iaf.. jag bestämde ganska snabbt att jag inte ville sätta mer krav på honom då utan mest ha kul.. så galopperade mycket.. på stora volter och lät han sträcka ut lite.. Sen provade jag att göra lite enkla galoppombyten som vi övat på i sommar och första gången landade han i korsgalopp med de nästkommande 4 gångerna (2 i varje varv) så satt dem klockrent.. ;) Dock blir han ganska stark efter bytet.. Men just nu är vi inne i den fasen där han bara ska få beröm av att han gör rätt :) Så det fick han! Vi lattjade runt lite helt enkelt! Galoppfattningar gjorde vi mycket från skritt och det gick super! Dundrade inte iväg alls :) Duktig pålle..

sen skrittade vi av en liten runda ute :)


Idag missar jag min dressyrträning.. och det är inte kul ;( Har ju som sagt praktik enda tills 9 ikväll.. så då får mamma rida istället för mig helt enkelt.. så kanske jag rider hennes lektion på Fredag.. beroende på när jag slutar praktiken den dagen :)


Jag är f.ö. jäääävligt nervös just nu.. om 1 timma ska jag befinna mig på avdelning 61.. ;)
Hejhopp!


Blååst..

Det blåste sjuuukt mycket igårkväll så Jovi fick vila istället för att rida ut.. Så jag tänkte att jag skulle rida lite idag istället...Får se om det blåser lika mycket idag =/

Imorgon missar jag ju min ridlektion pga. praktiken som jag ska på 10-21.. phu.. vi får se hur det går! Idag var det iallafall lite allmän information om de olika avdelningarna och säkerhetsrutiner osv... Massa information helt enkelt.. så måste låta allt sjunka in lite nu.. ;) Måste gå igenom typ 10 dörrar för att komma in på stället.. haha.. Hoppas att jag klarar mig att komma in.. och ut sen;)




Ytterligare en bild från i söndags ;)


Praktik..

Ååh.. skrev ett långt inlägg om praktiken som börjar imorgon... orkar inte skriva om allt, men imorgon kl. 9 ska jag befinna mig på rättspsyk!


Rastgård... ? haha



Jovi får en välförtjänt skrittrunda idag! :)

Tävling!

Idag har vi minsann debuterat jag och Bon Jovi ;)

Red Lätt B:2 och Lätt B:3
Första klassen kändes jättefint förrutom att han  skyggade för dörren massa.. så det drog ner poängen ganska rejält.... annars var han lugn och fin genom hela programmet faktiskt, dock tog han chansen att busa lite i galoppökningarna! Ganska otroligt att han kändes så mjuk och fin ändå!! :)

Nästa klass gick jättebra enda tills vi kom till galoppen.. Tycker det är ett väldigt svårt program Lätt B:3an... Han skyggade iaf fördörren.. och därmed fattade han fel galopp..sen blev det lite stressigt, men han fattade rätt galopp nästan direkt.. Sista galoppökningen blev han också jääääääääääääätteeestark ... blev jättehafsig.. menmen ;)

Mitt mål var att inte ställa för höga krav på honom utan att ser detta som något roligt och positivt! Jag tror vi lyckades ganska bra iaf!

Vi landade på 53,5 % i första klassen och 54% i andra! Helt OK för oss! Hade räknat med att hamna runt 40.... ;) Så, en bra dag för oss trots allt... :)






Att vända i en nerförsbacke..

Min ridning har verkligen gått i nerförsbacke de senaste veckorna.. känner mig totalt värdelös och har kännt att intresset för att ens åka till stallet har svalnat.. Det är skitdryygt..

'Igår ville jag inte ens åka på min hoppträning..Kändes som att det ändå skulle gå skitdåligt... När jag kom dit kändes det ännu sämre.. Massa bommar, små bockar och ett litet "titthinder"... Han kommer bli jääääättteejobbig tänkte jag..

Men...På framridningen kändes han jättemjuk och lugn.. Sedan började vi lite övningar.. bl.a. skulle vi galoppera på fyrkantspåret och hoppa en bock på varje kortsida.. jag trodde han skulle se sina chanser på långsidorna om man säger så... Galopp på fyrkanten har alltid varit svårt för oss.. Men han var hur lugn som helst.. rullade på i ett harmoniskt temp och hoppade bockarna och kom perfekt nästan varje gång! Så duktig! Jag var helt imponerad efteråt...

Sen skulle vi hoppa 4 bockar som alla stod på medellinjen.. så det blev 4 serpentinbågar där man då skullle byta galopp varje varv, och även detta klarade han galant.. helt knäppt egentligen.. han brukar bli fööör taggad, men nu var han bara otroligt energisk men höll sig i skinnet ;P Verkligen jättebra kändes det!


Såå.. därför hoppas jag att det går lika bra idag på dressyrträningen..

Har föresten fått för mig att det är jag och dressyrsadeln som inte går ihop... jag kan inte sitta i den alltså.. Hoppsadeln funkar så mycket bättre.. tom. att rida dressyr i...

Kan man ha en hoppsadel på en dressyrtävling? ;)

Igår..

Kände mig lite sådär halvtaggad när jag kom ut till stallet.. skulle rida privatlektion för Anita..

Gick upp till hagen för att hämta Jovi.. såg på långt håll att de stod lääängst bort i hagen..=/ åhnej.. då får jag väl gå ända bort och hämta honom... Men icke.. Ropade som vanligt på honom och får se ett litet huvud sticka upp ur gräset och titta på mig.. Sen ser jag han sätta av i världens galopp med biffen (hagkompis) efter sig..
Bara detta gjorde mig SÅ glad, älskar verkligen när man får ett sånt möte i hagen! Blev så himla glad pch taggad inför ridningen som faktiskt gick helt OK sen :)

Att en galopperande häst mot en kan vända humöret så :) Min lilla fina häst. Alltid gnäggar du när man ropar på dig eller kommer in i stallet<3<3<3 Sötaste!


Nere..

Alltså.. idag har varit den sämsta kvällen på länge..
Hade inte ridit sen i onsdags och var jättetaggad att prova o rida igenom programmen inför tävligen näst-nästa helg..
Bon Jovi var spänd rakt igenom.. Alltså hela han var en pinne.. Han stirrade på allt.. frustade och skyggade för allt.. Stressade upp sig jättemmycket och blev alldeles blöt.. ;( Kunde inte ens få han i en vettig galopp.. :( Bara rusade..
Redan när jag tog in han från hagen.. Det har varit skogens dag vid stallet idag och massa arbetshästar har tävlat i stockdragning och sånt.. så jag vet inte om det var massa nya lukter där som han reagerade på.?? Jaja.. det borde han ju kunna ta.......

nu känns allt därför jävligt åt helvete..

När jag kom hem ikväll märkte fredrik att jag var nere så han muntrade upp mig.. sådär som han bara kan.. sen frågade han om jag var hungrig.. sen ställde han sig o lagade amerikanska pannkakor <3

Nu ska jag sova och glömma denna värdelösa dag..


heeelg

Igår blev det inget vettig handlat på Börjes.. Hittade inga tyglar jag gillade och de vita dressyrschabraken från Mia's var såklart slut.. ;(
Köpte pälsglans och lite annat smått och gott.. Fikade på hyllan med Sofie! Jag blev mäkta imponerad över hur billigt det är alltså.. nu ska ni få höra.. en kaffe, en cola och en enorm dubbelmacka med ost, skinka och grönsaker för ynka 27 kr...det kan man ju inte klaga på?! Samma sak hade kostat närmare hundralappen i växjö..

Sen tog vi även en tripp ut till ridskolan i tingsryd och kollade lite! Jag har aldrig varit där tidigare så det var spännande!

På vägen hem stannade jag såklart och hälsade på familjen Brassel! Eva fick en alfonsbok och var mycket glad över detta :)

Idag har jag och Fredrik varit ute och plockat svamp! Hittade lite kantareller så det blir bra till middagen ikväll.. Köttgryta! Är väl färdig om sisådär 3 timmar.. ;) Har hört att det blir bättre ju längre det kokar.. :D




En väldigt ofärdig köttgryta...! Men vänta bara ;)

Börjes!

Imorgon tänkte jag nog ta en sväng till Börjes! Jag behöver ett par nya lädertyglar.. med stoppar på.. Älskar mina tunna lädertyglar, men de är så hala ;) Får se om jag hittar några som mäter upp till mina krav ;P
Behöver även ett nytt vitt schabrak.. Mitt fina vita med blå och gul rand runt (mia's) har blivit missfärgat av sadeln (??!!) och det går inte bort i tvätten :( Så himla typiskt! Eftersom jag ska börja tävla lite på riktigt nu så småningom så måste jag ju faktiskt ha ett ordentligt vitt schabrak! :)

Lär säkert hitta massa annat trevligt att få med mig hem också ;)


anmäld!



Haha, misslyckad bild.. men iaf. Det är en bekräftelse på att jag har anmält mig till tävligen den 26de september :)

Jag är spänd! Av förväntan! Och har börjat inse att även om det går åt helvete så är vi en erfarenhet rikare.. ;)

Licens..

Nu har jag beställt ryttarlicens.. skulle bara ta några dagar att få hem den.. Kan ju vara bra o ha ifall jag får för mig att vilja vara med på den lokala tävligen här hemma den 25de September.. ha ha..Anmälningstiden går ut den 18de så jag har lite tid kvar att fundera ;P

Jag är nervöööööööööööös.. Egentligen är jag inte redo på långa vägar.. men vad har man att förlora? + att det blir bra miljöträning för Bon Jovi.. samt att göra första tävligen på hemmaplan och slippa allt med transport etc..
Jag är bara skiträdd att han typ inte ens vill gå in i ridhuset eller får damp när han ser så många hästar och människor på samma ställe ;)

Men vi får se.. Har ju kavajen hängades i garderoben.. bara att damma av den.. undrar föresten om den passar? Var typ 4 år sen jag tävlade lokalt senast, ha ha...;)



Sooool

Hejhopp!



Vilket väder vi har idag alltså.. Idag kan man nästan inte vara inne.. om man inte har massa plugg som jag, som jag måste ta tag i..tyvärr ;(
Hade hellre varit ute i stallet och fixat och donat!

Igår fick Bon Jovi vila, eftersom vi tävlade i söndags.. Mamma var ute på en liten promenix med honom och han hade varit lugn och fin ;)

Ikväll däremot blir det hoppträning.. Den andra i raden denna terminen... Hoppas att han inte är riiiiktigt lika energisk och uppspelt idag, haha. Förra gången var det lite extremt faktiskt.. så brukar han inte bete sig.. Men vi får se! :)


Jag har lite beslutsångest över den lokala dressyrtävligen som min hemmaklubb anordnar nu den 25de september.. Vill vara med, men ändå inte ;P
Alla tjatar att jag borde vara med, men vi har bara varit med i 2 klubbtävlingar tidigare.. Det är inte direkt så att vi har någon erfarenhet öht.. Man vill ju inte gärna göra bort sig totalt.. Bon Jovi kommer säkert att vara livrädd för allt... Dörren.. Alla hästar.. Alla människor.. haha.. Vi får se hur jag gör ;) Ska fundera lite till..





Bon Jovi i ett nötskal.. Han kan inte gå förbi en skithög utan att stanna och kontrollera.. haha...


Tävling!

Idag var det dressyrtävling! Min och Bon Jovis andra i raden! Bara klubbtävling men nånstans ska man ju börja :)

Red Lätt C:2 och Lätt B:1 och landade på 63 % i båda klasserna (kommer inte ihåg decimalerna ;P)
Han kändes såå himla fin.. speciellt i L:Bn.. Så himla mjuk! Sen fick vi ett galoppombyte som drog ner poängen lite, men det skiter vi i ;P Han var lugn och fin i galoppen annars! Vi fick många värmande ord från folk som tittade på! Duktiga häst! :) Dessutom stod han blickstilla i halterna nu.. förra gången stod han inte stilla för 5 öre.. bara trampade runt.. ;)



Har införskaffat ett blingblingpannband också ;)

RSS 2.0