Lilla Poker..<3

Idag har jag pluggat typ hela dagen.. så tråkig är jag.. känns verkligen som att man inte gör annat..
Det blir ju inte bättre av att jag inte har nån polle att rida på länge.. Lilla Poker..
Ska försöka förklara lite hur läget är med honom.



Han har sedan 1 år tillbaka (vad vi vet) haft problem med atros.. Dvs, ledförslitningar.. eller förslitningar på brosket som finns runt leder. Förra veckan var vi o röntgade honom eftersom han varit halt typ 2 månader nu.. det visade sig att atrosen blivit mer och en negativ utveckling.. Ungefär där brast det för mig...

Han har vilat hela förra sommaren, utan bättre resultat.. så vila hjälper uppenbarligen inte.. stundtals kan han vara fin, men det kommer tillbaka och han blir halt igen..
Atros kan vara smärtsamt för hästar precis som det är för människor,.. Speciellt om det ökar.. och det är även troligt att han har det i sina andra 3 ben.. de är inte röntgade så vi vet inte...

Det man kan göra åt detta är operera.. En relativt svår, jobbig operation för hästen, med lång konvalecenstid.. Dessutom är det inte säkert att det blir bra.. Operationen är dessutom dyr.. (Om det nu egentligen spelar någon roll- ca 30.000)

Sista utvägen.. eller vad man säger är att man kan sptruta in ren sprit i leden och på så sätt permanent bedöva den.. Detta är dock inget beprövat, utan mer i experimentstadiet.. det kan bli bra för en period, men kan lika gärna gå åt helvete, det vill jag inte utsätta min polle för..

Under tiden han har stått inne har han förändrats.. hans beteende är inte samma.. han trivs inte av att bara stå inne, han vill vara ute med sina kompisar i hagen och busa.. Jobbigt att se han vara så frusterad inne i boxen..
Han har alltid tyckt om att jobba mycket och ofta.. Gillar att vara aktiv och just nu når man inte upp till våra "krav" eller sina egna behov.. Det är inte rätt mot en häst som honom att få bli skogsmulle.. Dessutom, skulle vi förlora grymt mycket pengar då vi trots allt köpte honom för att träna hårt och även tävla..


Det är så svårt.. Vad ska man göra?
Hoppas iaf att det var en liten förklaring för er alla som har undrat varför jag är lite nere just nu.. Men, man måste få vara det...
Poker<3


Lista : )

För 5 år sedan... var jag 15 år.. Jag gick i högstadiet och var nog rätt töntig även om jag såklart trodde tvärtom.. Rakade feathercut och blev av med oskulden, haha!

För 3 år sedan... Var jag nästan 17 år.. Började på gymnasiet och var fortfarande oi oi skinhead! Höll till på festivaler och vigde mitt liv åt musiken, mer eller mindre..

För 1 år sedan...
Var jag på god väg att fylla 19.. Jag var tillsammans med Fredrik, vilket jag iofs är fortfarande.. : )

För 3 månader sedan... Var det typ nyår som jag firade med Emma och Emilia eftersom vi allihopa jobbade hela kvällen. Det var mysigt! Sådär lagom!

Igår... Var det skivmässa och sedan åkte vi hem till Fredrik och vidare till Jörn och Veronika och käkade tacos! Earth hour deltog vi aktivt i och speldade sällskapsspel!

Imorgon... Blir det skola.. Föreläsning om injektioner och venprov/kapilärprov.. Sedan drar jag ut till Poker en sväng..

Om ett år... Är jag nästan 21 år.. wow.. Jag bor såklart med Fredrik.. har gått typ halva min sjuksköterskeutbildning och är happyface!



Nu väntar sängen.. godnatt vänner.

suck..

Jag är ledsen.. men har varken ork eller lust att skriva..

Besöket hos veterinären igår var allt annat än positivt.. det känns som att hela mitt liv håller på att rasa samman.. och jag tror inte att någon kan förstå hur ont det gör..

Måndag igen..

Härligt väder ute idag! Inatt regnade det ute så jag hade inte så stort hopp om att vädret skulle bli bra idag, men tänk, det blev solsken i regniga lilla växjö : )

Ska strax ner en sväng på stan och träffa Emilia innan jag drar vidare mot universitetet... Det är rätt galet egentligen.. jag tror inte att någon som inte själv varit i samma sits kan förstå hur mycket jag har att göra nu för tiden.. det är verkligen inget glidargöra.. man måste ha självdiciplin, och den är ju inte alltid där den ska :P

Iaf.. Jag är lite dålig på att lägga in bilder här.. det beror på att min kamera suger... men förghoppningsvis så skaffar jag väl en ny om ett tag.. vi får se!
Här får ni iaf en bild som kommer gå till historien! hahahah
tenta

Gabbe, Lina, Agnes och jag.. Notera min mördarblick mot Gabbe :P och Linas glada utrop... alternativt rädsla för Agnes som söker lite närhet.. hahahah sjukt rolig bild iaf.. Nästan bud på att skriva ut och rama in : )

Imorgon bär det förövrigt av mot Tingsryd igen med Poker.. dessa eviga resor dit.. det är fanimej inte roligt.. men vi får se vad som sägs..

Puuuss! <3

JAG LEVER!!!!

Tentan gjordes igår och det firades med fest på hög nivå...Fan vad roligt vi hade! Jag tvivlar inte en sekund på att min klass är den bästa klassen på campus!
älskling hämtade mig på campus på natten och vi åkte o köpte lite god mat.. åkte sen hem till honom och jag somnade bums..<3
Idag har vi varit på IKEA och inhandlat 2 fina vitrinskåp till vår kommande lägenhet.. som vi inte har hittat än dock.. haha, men det kommer.. man ska inte stressa :P

Saknar dig redan älskling!!

Imorgon dras det igång med nästa område i skola.. nervsystemet.. samt hjärtat.. det kommer bli tufft säger jag bara!!


TENTAPLUGG!!!

Jag ber om ursäkt.. shit alltså.. min tid är knapp.. det vet ni som är i min närhet.. ALL min tid går åt skolan, med vissa untantag (Poker, Fredrik, familj och vänner)
Jag sitter konstant framför mitt skrivbord och kämpar! Dessa celler!
Iaf.. Har fått tillbaka tentan om benen och musklerna som jag skrev om tidigare! Hihi, hade 78,5 av 79 :D DE NI! NICE!

Idag har vi haft praktiska övningar.. tvättar varandra, bäddat osv.. kändes lite drygt när man redan kan det.. menmen, det var ändå helt OK..
Imorgon är det föreläsning om blodet.. 4 h.. KUL!... eh... jaja..

Som sagt.. plugg.. Nästa lördag har jag tentan.. så jag har dock över 1 vecka på mig.. men ångesten kommer ändå.. haha.. Nåja,..

Jag lovar att återvända snart hit! Håll ut mina vänner! Ska försöka skriva lite imorgon också!

<3LOVE

Äntligen fredag.. eller?

Ursäkta mitt dåliga bloggande! MEN! jag har anledningar.. haha

I onsdags var det skola hela dagen, sen stallet och sen utgång med mina fina vänner på campus! Så jävla trevligt var det! Väntar med stor spänning på att bege mig till slottet på lördag, eller AGNES? hahaha!

Iaf.. det bjöds på singstar, massa dans och sjukt bra folk!
Det enda missödet var att jag dansade bort min mobil.. fick panik.. sprang till baren och killen där gick lugnt  in i nått rum, tog fram min mobil och jag jublade... vilket lättnad! TUR ATT DET FINNS ÄRLIGA MÄNNISKOR !! ; ) <3

Detta ledde till att jag var seg i torsdags.. men poker skulle ju till TINGSRYD (Där är svaret tette :P ) för att träffa veterinär Björn..
Poker var bajshalt.. MEN.. björn upptäckte att en sko satt snett.. eller ojämnt.. så att han har gått o snebelastat.. vilket har lätt till en inflammation.. så han är behandlad iaf! och har fått gips samt ett fint PÅSKGULT bandage : )

Idag mina vänner är det PLUGG, PLUGG, Äta mat med mamma från take away, PLUGG, PLUGG, SOVA.. Mysig fredag? hihi.. men jag måste.. så är det!
På lördag blir det nog utgång på sivans igen! : ) LOVELY!

Puss på er!

En helt vanlig tisdag..

Det kan man säga.. eller inte..
Jag steg upp kl. 8 och satte i gång med plugget efter att ha intagit en risifrutti.
Pluggade som ett cp fram tills typ 11.. då blev jag hungrig.. så jag fixade lite mat.. Grillad kyckling...mmhhhm..

Dessutom ringde de från ATG-kliniken och sa att vår tid måste ändras för Björn är inte där då.. Jaha, kul! Så det blev den 19de mars först.. MEN! Efter lite snack med Björn kom vi fram till att detta faktiskt är ganska akut så Poker fick en tid redan på Torsdag! YES! Problemet var bara att jag jobbar då.. Men, det löste sig, dom förstod.. Men jag kan inte sluta ha dåligt samvete ändå.. när man sätter andra i skiten.. jaja =/

Nu har jag precis lagat lite fläskpannkaka och den var mycket god vill jag lova!
Världens enklaste mat, och faktiskt, inte alls dum! Yummi!


Imorgon blir det i alla fall lite jobb på F.m. och sedan blir det skola på E.m. Det blir nog bra med det!
Ska ut till stallet sen efter skolan och rida.. På en annan häst.. spännande att se vem det kan bli... hm...

Ikväll är det iaf. hoppträning som gäller och som ni förstår inte med Poker, utan med .. KRABAT.. detta kan bli hur spännande som helst.. jättelänge sedan jag hoppade honom! Håll tummarna för mig!

Här får ni en bild på en fin liten fläskpannkaka!


Puss mina vänner!
Föresten, kommentera lite är ni söta, ni är trots allt ett gäng som läser vilket gör mig såhääääär klad!<3

Sådär ja!

Nu är jag back-on-track så att säga.
Efter att ha pluggat hela dagen, typ.. Så tog jag mig en promenad nu ikväll.. Sedan pluggade jag lite till och nu har jag lagt ner för ikväll.
Imorgon blir det en kort genomläsning av allt innan det är dags att bege sig mot stenladan och skriva tentan om kroppens alla ben och muskler! Ser faktiskt fram emot det, haha!

Igår bar det av till Oleo en sväng..
När jag sen ko hem vid halv 1 typ så ringde jag älskling och STÖRT nog var han kvar på jobbet.. Har meckat med sin bil från tidig morgon till mitt i natten.. så han kom hit och sov med mig <3

Denna veckan har jag mycket på schemat.
Måndag: Skola 8-15
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: Jobba 8-11.30, Skola 12-15, ridning 16-19 typ..
Tordsdag: Inga planer än
Fredag: Skola 12-15 tror jag?

Nåja.. Jag hoppas på en bra vecka i allafall.
<3
Nu väntar badkaret!

Lista!

Jag har som sagt tenta imorgon så jag hoppas att ni förstår min kassa bloggning den senaste tiden!
Här kommer iaf en liten lista!



10 favoriter:
Färg: Vitt, svart, rosa
Mat: Pasta, tacos
Band: Hjälp. För svårt...
Film: Jag är ingen filmmänniska..
Bok: Ingen bokmänniska heller..
Sport: Ridning såklart!
Årstid: Våren och sommaren
Veckodag: FREDAG
Glassmak: Viol är sjukt underskattat!
Tid på dygnet: Morgon nästan.. jag är morgonmänniska!

9 för tillfället:
Humör: Pigg.. Nervös..
Smak: ?
Kläder: Tights, ett linne och mina nya myysiga hood
Bakgrund: På datorn? Min logga till bloggen! Som älsk har gjort
Nagellack: inget alls!
Tid: 15.14
Omgivning: Datarummet
Irritationsobjekt: HON!

8 första:
Bästa vän: Oj.. Karoline? Kajsa?
Screen name: what?
Husdjur: Sindy!
Piercing: Öronen
Förälskelse: Hmm.. Svårt att säga.. nån på mellanstadiet kanske, haha
Musik: Rock 'n' roll ala 60's
Bil: Vi hade en snygg volvo 240, blå var den!
Kyss: Jadu.. kommer knappt ihåg..

O7 senaste:
Cigarett: Ett jävla tag sen.. några månader?
Mat: Spätta, potäter o hollandeisesås för ett tag sen..
Dryck: Cola
Biltur: Taxi hem igår från oleo
Kyss: Älsko tidigar i morse..
Spelad låt: POKERFACE :P
TV-program: inte tid med det idag..

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner: Naee
Brutit mot lagen: Det har jag säkert, men inget allvarligt..
Blivit arresterad: Nix
Badat naken: haha, ohja,. varje dag. I badkaret!
Varit med på TV: Jag tror det..
Kysst någon du inte känner: Det har nog hänt ja..

5 nej tack:
Kläder: Polotröja!!!
Mat: ÄGG
Musik: techno...osv..
Dryck: Hm.. svårt.. inte så förtjust i mjölk..
Personlighetsdrag: Tråååkiga

4 saker:
Du gjorde igår kväll: dracxk vin, dansade, åt på donken, sov med älsk
Du kan höra just nu: Tvättmaskinen, datorns brummande, tangenterna..
Du inte kan leva utan: Familjen, vännerna, Fredrik, HÄSTARNA
Du gör när du har tråkigt: Sitter vid datorn, sover, läser, telefonerar

3 personer:
Du kan berätta allt för: Mammsen, Fredrik .. kanske nån mer?
Du tycker om: mamma, pappa, fredrik.. o många fler såklart!
Du inte gillar: Hon, hon och hon!

2 val:
Kaffe eller te: Te tror jag
Vår eller höst: Vår.

1 önskan: En lägenhet till mig o fredrik tack?

RSS 2.0