Praktik!

I måndags började jag min prakik på hovshaga vårdcentral och jag har alltså avverkat 2 dagar där hittils!
Det är mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara, och det är så mycket grejjer som jag inte hade en aning om att man gjorde på en vårdcentral!
I måndags var det mest att kolla på och hänga med men idag har jag fått göra mycket!
Har tagit mycket prover. Venprover, och det har gått bra varenda gång hittils :D *peppar peppar*
Har även tagit massa andra prover såsom CRP, urinprover, halsprover. EKG har jag också tatt ett par stycken nu så de börjar falla på plats : ) Har lärt mig lägga in provresultat i datorn och så vidare!
Var även med på 2 operationer idag! Det är riktigt spännande och jag suger åt mig som en svamp av allt folk säger! Alla är dessutom supertrevliga!
Ska få gå en dag på BVC, en dag på diabetesmottagning, en dag på astmamottagning och även gå lite med nån läkare!



Förövrigt verkar det riktigt roligt att vara distriktssköterska!

Jag älskar redan min praktikplats! <3 Detta kommer bli alla tiders!


WOOOOW-upplevelse!

Nu ska jag berätta vad som hände idag när jag red min käraste pålle! (varning för er icke-häst-nördar)

Vi värmde först upp som vanligt.. volter, serpentiner, avsaktningar, tempoväxlingar, halvhalter and so on... Han var lugn och kändes riktigt mjuk och trevlig! : )
Sedan satte jag mig ner i sadeln och tänkte kräva lite mer av honom.. Sitta ner=galopp för Jovi.. Men icke.. Jag satt som fastklistrad i sadeln och fortsatte trava för att lugna ner honom... Efter ett tag blev han lugn igen och riktigt avslappnad.. DÅ, bara satt jag där och enkelt, lugnt och ändå bestämt gjorde jag en galoppfattning och hoppades på det bästa.. I normala fall brukar han då DUNDRA iväg lite i början för han blir så exalterad.. MEN ICKE.. Jag riktigt kände första galoppsteget och han var SÅÅÅ lugn och mjuk i hela kroppen.. Han galopperade PÅ RIKTIGT min lille gris<3<3 Så jag satt där och var så fårvånad och bara njöt... Hoppades att mamma skulle titta ut för att se mig, eller NÅGON iaf.. men icke :P Så detta är min lilla hemlighet.. :P
Red 15 m. volter i galoppen och red även på rakt spår och han bara gillade läget och var helt fantastiskt.. jag kände av varenda galoppsteg och kunde styra allt han skulle göra... Halvhalter, ställning.. ALLT FUNKADE!!!

Jag blir nästan tågrögd, min lilla bäbis växer upp så fort! :P hahaha. Jag har aldrig kännt nått liknande på Jovi förrut...aaah.-. knappt på någon annan häst heller.. Herregud.. Den hästen har POTENTIAL!!! (Jag kan nog inte riktigt förklara, haha. De flesta som läser här tänker nog att jag är knäpp :P )

Så nu måste jag verkligen vara på mig själv att vara NOGRANN och låta galoppfattningen få ta tid.. Det är såå dumt att fatta galopp i en halvtaskig trav.. Dagens lärdom! Idag är jag visare än igår som man säger!

*HÄSTNÖRD*



(Gammal bild)

CCCCCCCCCCCCCCCP

Alltså.. Måste få klaga lite här..

I vår litteraturlista på vår kursplan finns det en bok som heter "Vård av patienter med ben-fot och trycksår" av christina Lindholm.. Fine so far..
Det står att denna är 150 sidor. Fine.

När man söker efter denna bok på internet och bibliotek så är den enda bok som kommer upp "sår" av christina lindholm.. okey, det kan ju faktiskt vara rätt? Men denna boken består av 278 s.... Vilket gör en lite förvirrad...

Det jag dock lyckats läsa mig till nu är att DENNA tydlligen är andra upplagan av den första boken.. och vi ska ju alltid ha den senaste.. Det som stöär mig är att de måste ju för fan byta till det korrekta namnet i listan och uppdatera antalet sidor... Man blir ju fan förvirrad!!


BAAAAAJS... Det var samma sak med en annan bok också.. Vad glad man blir d när man köpt den gamla och så plötsligt ändrar dom sig och säger att det finns en nyare, men den står inte i listan... tror dom att vi är övermänskliga och vet detta???!!...

Förlåt för världens hatinlägg... men jag var tvungen..

Nu har jag iaf. varit nere på bibblan och lånat den där jävla sårboken...fyfan...

Hoppsan..

Idag har jag säkert gäspat minst 100 gånger än så länge...
Har varit jättetrött!!!! ;(
Skola idag mellan 8-11, vilket faktiskt var roligare än jag trodde trots allt. Handlade om kulturella skillnader och problem som vi kan stöta på i vårt liv som sjuksköterska.. Riktigt intressanta blev diskussionerna, mycket som tåls att tänka på när vi lever i ett såpass mångkulturellt samhälle som vi faktiskt gör : )


När jag kom hem däckade jag i sänge, hahaha. Ovanligt?
Vaknade dock nyss av att min praktikplats ringde! En jättetrevlig tjej jag pratade med, som hälsade mig välkommen osv... Jag ser fram emot detta!! Ska vara på Hovshaga vårdcentral : )


Om ungefär 2 timmar ska jag bege mig ut till min älskade häst! Vi ska rida lektion för Anita, och jag hoppas att han inte har träningsvärk efter gårdagen, men det är nog ingen större fara:P
Jovsi<3


(Bilden är från första dagen hos oss)

Förövrigt måste jag fixa en ny helkroppsbild! Det är många som säger att han har blivit så himla fin i kroppen. Satt muskler och har numera en jättesöt muskulös rumpa och ryggen är stor skillnad på! : ) Så himla kul!

Jovsi..

Idag var jag uppe med tuppen.. Anita skulle ju rida Jovi vilket i stort sätt alltid är en fröjd för ögat! ;)
Jag blir alltid lika stolt över honom, min bäbis!
Det gick superbra idag, han var LUGN och tillfreds med arbetet vilket är en stor bedrift. Anita satt ner mycket på honom... vilket inte är det lättaste på honom..
Sitt ner betyder i Jovis små lurviga öron att han ska få galloppera (som är typ det bästa han vet).. Han är som Anita säger en tänkare, han tänker själv och gör som han tror "Jaa, jag vet att jag ska galoppera nu, jag behöver inte vänta på att du ska säga det till mig".. haha, han är så söt, han vill lite för mycket ibland!
Men det gick som sagt bra, Anita satt ner mycket i traven och tillslut glömde han bort det där med galoppen och blev helt avslappnad i traven : ) Ingen galopp alls idag, vilket jag tror är BRA för honom : )

Sådär, lite uppdatering på hästfronten för er som var intresserade!



Nu har jag nyss tagit ett bad och ätit lite lätt lunch.. blev 2 korvar med bröd, hah. Lägger dock inte upp nån bild på det idag.. så spännande är det ju faktiskt inte :P

Funderar på att ta cykeln ner till stan en sväng i eftermiddag och kika runt lite!
Nu blir det lite slapp! : )

Ha det gott!

matnyttigt..

Idag har jag i brist på annat agerat hemmafru... dvs. jag har lagat mat och bakat.. hade varit ännu roligare att äta det tillsammans med någon, men får vänta tills nån kommer hem :P

Till lunch blev det pastagrejj med kantareller, räkor, lök, spenat och chili.. Improviserade lite, men ack så gott det blev!

Klicka!

Sedan gick jag 1 m ut i trädgården och plockade äpplen! Bakade en "knäckig" äppelpaj med mandel i. Den blev annorlunda men mycket god! Dock inte så värst nyttig, haha!

Klicka en gång till..


Det var min dag än så länge.. hehe, mycket man fått gjort lixom..

Ikväll ska jag ut till Jovi och skritta en runda i skogen.. Imorgon ska Anita rida honom : )


JAAAAAAAAA!

Vet ni vad?! :D
Igår var jag och älskling iväg och skrev kontrakt på världens finaste lägenhet!!!!!!!!!!!!
iiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaa, behöver jag säga att jag är glad?!

Nu finns det inget som stoppar mig från att köpa massa inredningsprylar.. möjligtvis min plånbok då, haha!

För er som inte vet.. så är det en 3a på 80 kvm! : )
Soffan är redan beställd och det blev en BRYSSEL XL från em. har velat ha den soffan i evigheter! Och nu är det verklighet! :D

Här har vi en liten bild :D

Jag har även inhandlat världens finaste kuddar på indiska som jag så länge har velat ha! Turkosa och svarta! Så vårt vardagsrum kommer att gå i svart, vitt och turkost/blått! Love it!


Vi flyttar förövrigt redan nu första oktober.. så det är bråda tider.. : )
Åhåå , jag längtar redan efter att tex. få julstöka i MIIIIIN egen lägenhet, haha!

Keep in tuch

RSS 2.0