Hejhopp..

Nu vart det helg för mig.. har ju jobbat precis hela helgen.. från morgon till kväll.. så därför känns det lite som lördag idag för mig när jag är ledig.. dock jobbar jag tis,ons, tors sen..

Nåja.. ska iaf. ta och berätta lite om min praktik nu en gång för alla..

Jag har alltså praktik på rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö, på avd. 61 som är en något mindre avdelning med ett intag vilket gör att halva delen av avdelningen har "hyffsat" stor omsättning på pat. De kan komma till oss i väntan på en ledig plats på en annan avdelningen tex. efter att de genomgått Rättspsykiatrisk utredning.

Vi har 8 platser på avdelningen + ett tekniskt rum där vi bl.a. har en bältessäng. Blir en pat. stökig har vi möjlighet att ta in denne här.

Det är väldigt blandade patienter. Tror att tanken är att det ska vara patienter med lägre begåvning så att säga, men jag tycker att det är väldigt blandat!

Tycker att det verkar vara ett väldigt givande arbete och jag känner mer och mer för varje dag att detta kanske kan vara något för mig?..
Funderar på om jag kanske skulle vilja arbeta där nu i sommar.. vilket jag har fått möjlighet till.. Eftersom jag då läst 5 terminer av 6 på min utbildning så får man arbeta som sjuksköterska om cheferna anser att man är lämplig!
Det tåls definitivt att fundera på.. Känns dock som att det är sjukt mycket ansvar, då man ofta är ensam syrra på sin avdelning och ibland även får täcka upp på andra avdelningar.. vi får se helt enkelt. ska ta mig en funderar på vad jag vill :)



Området omges av stora murar och fullt med kameror.. Det är ett helt projekt på morgonen att ta sig in ;) Nyklar, kort och koder i en salig blandning..

Första snön..

Första snön idag!
haha, och självklart var det enda dagen på året ..typ... som jag är utan bil.. då Fredrik ska sätta på vinterdäcken på den idag.. så han tog den till jobbet :)

Jag bestämde mig för att promenera ut till stallet istället.. eller cyklade där det gick.. vilket inte var mycket.. + att min cykel har punkar ;(

Iaf..

Jobbade Jovi lite löst från marken idag.. vi börjar få kläm på det där.. han går på en volt runt mig både i skritt, trav och galopp.. lyssnar jättebra! Vi övade även på lite varvbyte och backa vilket han klarade galant.. ;) Sen busade vi lite också såklart! <3

Duktig pålle<3








Bilderna är tagna i dag på morgonen!

Feeeling the pressure..

Ja.. jag känner att jag borde blogga lite oftare.. men det är svårt.. med praktik, häst och man ;) haha..

näämen, praktiken går kanon.. allt flyter på. I fredags var på jag på behandlingsenheten och fick vara med och se när man gav ECT behandling.. alltså att man ger små elektriska stötar till hjärnan.. Man framkallar ett krampanfall.. iaf.. väldigt spännande att se..
Innan behandlingen skulle även alla 8 patienter ha varsin PVK så här fick det övas! Jag satte 2 st och båda 2 gick galant! Fin-fint! Kul att man still going strong ;)


För övrigt är det inte så mycket nytt... Snart är min praktik slut och då tar nästa vid :) Men det ska jag skriva mer om en annan gång :)


Dagens hopptävling!

Idag så debuterade jag och Bon Jovi vår första hopptävling ;)
Endast en klubbhoppning men för all del, någonstans ska man ju börja!

Endast 60 cm, just för att jag ville att första gången skulle vara en rolig upplevelse för honom utan krav! Han var superduktig! Lite osäker med så mycket hinder på banan, men bara man håller om ordentligt med benen så litar han otroligt mycket på sin ryttare, och flög galant över allihopa hinder ;) Supåerduktig! Och lugnt gick det också, härlig rytm och han landade bra i rätt galopp så vi slapp onödiga avbrott!

Nästa gång blir det 70 cm är det tänkt :)






Gammal bild från April -10

Dålig uppdate..

Har haft fullt upp med praktiken denna veckan.. och nu i helgen har jag också haft fullt upp ;P Med annat!

Praktiken rullar alltså på hyffsat bra.. kan inte påstå att det är jäääätteeinspererande.. samtidigt är det inte dödstråkigt heller.. hoppas dock att det blir bättre.. ;) Denna veckan som kommer jobbar jag

Tisdag: 10-21
Onsdag: 7-18
Lördag: 10-21

Långa pass.. det innebär färre dagar... behöver ju inte göra mer timmar än vad som krävs lixom.. det blir nog bra.. innebär också att jag kan vara med på tävlingen på söndag.. Det är nämligen klubbhoppning och jag är lite sugen på att vara med.. Aldrig startat någon hopptävling med Jovi tidigare.. så det skulle isf. bli lite allmän miljöträning!

skulle egentligen jobbat 7-18 då också, men eftersom det blir för många timmar då, så plockade jag bort den dagen!

Missar dock min ridning på onsdag med.. men byter med mamma som förra veckan.. rider hennes fredagslektion istället!

Idag tänkte jag att jag skulle ta fram nått litet hinder och hoppa lite.. eftersom jagäven missar min hoppträning på tisdag!!! ;( DEt är inte riktigt OK.. men praktiken måste gå först.. man ska inte byta för mycket turer.. bäst att hålla sig till sin handledare ;P


Nu ska Fredrik och jag ut i den friska luften ;) Superfint väder idag!!

Seeeya


RSS 2.0